У яйцях перепілки знаходиться найбільше біоактивних речовин. Амінокислоти, залізо, цинк, фосфор, магній, марганець, калій, вітаміни B1, B2, В12 і А - компоненти, які перетворюють перепелині яйця на неймовірно корисний продукт.
Раніше УНІАН писав про те, в яких кількостях можна пити ароматну каву без шкоди для здоров'я.
Перепелині яйця - шкода і користь від вживання
Фахівці радять їсти яйця перепілки тим, хто не їсть м'яса, а також людям, чиє життя пов'язане з регулярними фізичними навантаженнями. Також даний продукт необхідний і тим, хто худне - яйця не додадуть зайвих калорій, але підкріплять організм корисними речовинами. Важливо, що в перепелиному яйці вміст холестерину нижчий, ніж в курячому.
Також лікарі радять щодня давати їх дітям - одне або два малюкам, а старшим діткам можна вживати в їжу до трьох яєць. По 2-3 яйця перепілки в день радять їсти і вагітним жінкам.
Як варити перепелині яйця - покрокова інструкція
Скільки варити яйця - залежить від того, в якому вигляді ви хочете їх з'їсти. Якщо некруто, то час варіння буде коливатися в межах 1-2 хвилин, а для стану "круто" доведеться почекати довше - 5 хвилин.
Технологія приготування перепелиних яєць проста:
- у каструлю акуратно покласти яйця;
- налити води так, щоб вона повністю покрила продукт;
- додати 0.5 ч. л солі;
- поставити каструлю з яйцями на вогонь;
- після закипання зменшити вогонь і варити потрібну кількість часу.
Не забудьте, що після закінчення процесу ємність з яйцями потрібно швидко зняти з вогню і підставити під струмінь холодної води, наповнити нею каструлю і залишити на 5-10 хвилин. Такий простий лайфхак допоможе вам простіше і легше очистити яйця від шкаралупи.