Перепелині яйця підійдуть для тих, хто на дієті \ фото pixabay.com

У яйцях перепілки знаходиться найбільше біоактивних речовин. Амінокислоти, залізо, цинк, фосфор, магній, марганець, калій, вітаміни B1, B2, В12 і А - компоненти, які перетворюють перепелині яйця на неймовірно корисний продукт. 

Раніше УНІАН писав про те, в яких кількостях можна пити ароматну каву без шкоди для здоров'я. 

Перепелині яйця - шкода і користь від вживання

Фахівці радять їсти яйця перепілки тим, хто не їсть м'яса, а також людям, чиє життя пов'язане з регулярними фізичними навантаженнями. Також даний продукт необхідний і тим, хто худне - яйця не додадуть зайвих калорій, але підкріплять організм корисними речовинами. Важливо, що в перепелиному яйці вміст холестерину нижчий, ніж в курячому.

Відео дня

Також лікарі радять щодня давати їх дітям - одне або два малюкам, а старшим діткам можна вживати в їжу до трьох яєць. По 2-3 яйця перепілки в день радять їсти і вагітним жінкам. 

Як варити перепелині яйця - покрокова інструкція

Скільки варити яйця - залежить від того, в якому вигляді ви хочете їх з'їсти. Якщо некруто, то час варіння буде коливатися в межах 1-2 хвилин, а для стану "круто" доведеться почекати довше - 5 хвилин.

Технологія приготування перепелиних яєць проста: 

  • у каструлю акуратно покласти яйця;
  • налити води так, щоб вона повністю покрила продукт;
  • додати 0.5 ч. л солі;
  • поставити каструлю з яйцями на вогонь;
  • після закипання зменшити вогонь і варити потрібну кількість часу.

Не забудьте, що після закінчення процесу ємність з яйцями потрібно швидко зняти з вогню і підставити під струмінь холодної води, наповнити нею каструлю і залишити на 5-10 хвилин. Такий простий лайфхак допоможе вам простіше і легше очистити яйця від шкаралупи.

Вас також можуть зацікавити новини: