Яловичину необхідно солити наприкінці приготування / фото ua.depositphotos.com

Багато господарів і господині не хочуть готувати яловичину, оскільки впевнені, що це м'ясо вдається жорстким. Не варто вкорінювати у своїй свідомості такий міф, оскільки яловичина не тільки смачна, але і дуже корисна - це чудове джерело білка та незамінних амінокислот.

Якщо хочете, щоб яловичина вдалася м'якою і соковитою, дотримуйтеся під час приготування кількох дуже простих правил. А якщо захочете чогось жирнішого - дізнайтеся, як засолити сало в банці сухим способом або гарячим.

Що робити, щоб під час варіння яловичина була м'якою - вибираємо м'ясо

Ми рекомендуємо купувати свіже м'ясо світлого червоного кольору. Якщо яловичина дуже темна, це може свідчити про те, що тварина була старою. Свіжість м'яса дуже легко визначити - на нього потрібно натиснути і, якщо воно швидко відновить свою колишню форму, то це означає, що продукт свіжий.

Відео дня

Вибрали хороше м'ясо - це вже половина успіху. Тепер його потрібно підготувати правильно - промийте у холодній воді, обріжте всі жили, зайвий жир і плівки. Яловичину не потрібно для варіння різати дрібними шматками - якщо ви це зробите, то не чекайте, що м'ясо у вас вдасться соковитим. Варіть яловичину шматком, тільки потрібно знати міру - понад 2 кг м'яса за раз краще не готувати.

Що робити, щоб м'ясо було м'яким - секрети приготування

Беріть велику каструлю, щоб яловичина під час варіння повністю знаходилася у воді. Найголовніше - закип'ятіть несолону воду і потім в неї покладіть шматок м'яса. Зробіть маленький вогонь, зніміть піну, закрийте каструлю кришкою і варіть м'ясо до готовності.

Посоліть бульйон приблизно за 10 хвилин до того, як яловичина звариться. Щоб бульйон вдався ще смачнішим - з самого початку покладіть в ще холодну воду очищену і надрізану біля основи цибулю, а також моркву. Наприкінці приготування в бульйон можна покласти подрібнений часник.

А як же зрозуміти, що яловичина готова? Все дуже просто - проколіть шматок м'яса ножем. У правильно приготовлену яловичину ніж дуже легко буде входити.

Вас також можуть зацікавити новини: