Які рибні консерви найкращі і як вибрати якісні - дізнайтеся на УНІАН.
Консерви з рибних тушок - той вид товарів, який часто купують українці. Такий делікатес можна використовувати для приготування салатів або запасатися їм "про всяк випадок". Знову ж таки, раптовий порив - поласувати рибкою під шматочок чорного хліба - теж не можна списувати з рахунків. УНІАН розповість, якою буває риба в консервах і на що звертати увагу, стоячи перед прилавком.
Раніше ми говорили про те, як вибрати червону ікру.
За способом приготування виробники виділяють 6 різновидів рибної консервації:
Вибираючи той чи інший вид продукції в магазині, дотримуйтеся кількох важливих правил, щоб не розчаруватися в купленому товарі або, ще гірше, не отруїтися.
Пресерви вважаються найбільш корисними серед усіх видів подібної продукції. Вони зберігають всі корисні властивості, але їсти їх потрібно швидко - термін придатності обмежений 4-8 годинами. До того ж, ніде, крім холодильника, їх зберігати не можна.
На полицях супермаркетів ви можете зустріти такі види товарів:
Читайте такожЯк швидко почистити цибулю або розм'якшити масло: 10 кулінарних лайфхаків
При цьому, більш жирні сорти риб краще вживати в їжу людям старше 40 років, але тільки у власному соку - без томатної або масляної заправки. Щодня харчуватися консервами не слід, тому що в одній банці такої продукції може міститися добова норма солі - передозування шкідливе для організму.
Як ми вже говорили, максимальний термін зберігання рибної консервації - 2 роки. Вся справа в тому, що рибна тушка псується швидше, ніж м'ясна, тому та ж тушонка буде зберігатися набагато довше, ніж, наприклад, сардини в банці.
Відкриваючи рибні консерви, ви повинні відразу:
З цього моменту зберігатися вони повинні максимум 48 годин. Якщо риба повністю покрита маслом, то терміни збільшуються вдвічі. Після закінчення зазначеного часу вживати в їжу рибні консерви не можна.