Кулінарні лайфхаки - 10 порад / depositphotos.com

Лайфхаки для дому - корисна інформація, яка потрібна будь-якій господині: як краще розморозити овочі, щоб вони були хрусткими, як швидко почистити яйця і чому сода - універсальний продукт. Сьогодні ми ділимося корисними порадами і допомагаємо вам знайти кулінарну суперсилу.

Скільки варити кальмар

Морський мешканець вельми примхливий, якщо стає інгредієнтом для страви. Переварити його дуже просто, а як уникнути цього - мало хто знає. Головний секрет - не опускайте цілі тушки в воду, інакше вони стануть "гумовими". Розморозьте кальмар, наріжте кільцями і занурюйте в киплячу воду порційно на 1-2 хвилини. Коли м'ясо стане білим і непрозорим - витягуйте назовні.

Як правильно різати цибулю без сліз

Очистити рук і не розплакатися - завдання непросте, особливо, якщо овоч старий. Деякі господині рекомендують жувати жуйку, але якщо у вас чутлива слизова очей, такий спосіб не допоможе. Радимо безпрограшний варіант: перед тим, як чистити або різати цибулю, покладіть її на 30 хвилин в морозилку.

Відео дня

Як зберегти свіжий кріп в холодильнику

Найбільш поширений спосіб зберігання зелені - це зрізати коріння і помістити її стеблом вниз в стакан з водою. Пелюстки при цьому накрити пакетом або вологою марлею. Є і другий варіант - вимити зелень, дрібно нарізати і засипати в формочки для льоду, а зверху залити водою. Зберігати в морозилці і просто розморожувати кубики по необхідності або відразу кидати в каструлю, якщо готуєте першу страву.

Як зварити червоний борщ

Читайте такожЧим відмити духовку від жиру і гару: 5 дієвих способівНе у всіх господинь виходить блюдо яскраво-червоного кольору. І хоча на смакові якості це ніяк не впливає, вид кулінарного шедевра теж дуже важливий. Підказуємо хитрість: перед тим, як класти буряк в борщ, очистіть його, покладіть на тарілку і полийте яблучним оцтом. По готовності борщу вичавіть сік з буряка, вилийте його в каструлю, перемішайте і проваріть 1-2 хвилини.

Як краще розморозити овочі

У зимовий період дуже складно знайти свіжі овочі, саме тому багато українців купують заморожену суміш. Одна проблема - при розморожуванні овочі майже завжди стають позбавленими смаку. УНІАН знає, як цього уникнути - розморожуйте продукт в мікрохвильовці або під струменем гарячої води. Потім швидко висипайте овочі на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Під час готування овочі не тушкуються в ній і не втрачають смак.

Як швидко розтопити вершкове масло

Для багатьох рецептів випічки потрібно розм'якшене вершкове масло. Але ви забули дістати його з холодильника або тільки що принесли з магазину, а на вулиці -10°C. Покладіть упаковку з маслом в ємність з гарячою водою - так продукт розм'якшується швидко. Мікрохвильовкою користуватися не варто - занадто сильне нагрівання змушує масло витоплюватися.

Для чого потрібно заморожувати лимон

Цитрусові - не самі примхливі фрукти, але і не наділені даром безсмертя. Покладіть лимон або апельсин в морозилку - так ви зможете довше його зберегти. До того ж, знімати цедру з замороженого фрукта набагато простіше, та й соку з його при розморожуванні виходить в рази більше.

Як розігріти випічку

Торти, піца, кекси, булочки і взагалі будь-яка випічка, яку ви зберігаєте в холодильнику, має властивість черствіти. Особливо, якщо ви розігріваєте її в мікрохвильовці. Корисна порада, як перестати давитися сухарями - поставте поруч з тарілкою, на якій лежить шматочок випічки, стакан з водою. Тоді при нагріванні в мікрохвильовці утворюється зайва волога і перекус залишиться м'яким.

Як швидко зварити буряк

Буряк - один з тих овочів, які забирають дуже багато часу під час приготування страв. Для того, щоб прискорити цей процес, закип'ятіть в каструлі воду і опустіть в неї буряк на 35-40 хвилин (кришкою не накривайте). Потім дістаньте овоч і покладіть його в миску з крижаною водою на 15 хвилин. Різкий перепад температури доведе буряк до готовності.

Чим прибрати сіль з страви

Пересолили? Не біда! Візьміть шматочок марлі і 0.5 склянки рису. Зробіть з марлі мішечок, висипте туди рис і опустіть мішечок в пересолене блюдо на 10-15 хвилин. Рис розвариться і вбере в себе зайву сіль, а ніхто, крім вас, не дізнається, що ви, можливо, закохалися.

Вас також можуть зацікавити новини: