Як відіпрати траву від джинс в домашніх умовах / depositphotos.com

Виявити пляму від трави на улюбленому одязі в літній період - простіше простого, адже багато людей влаштовують пікніки, гуляють в парках або приділяють час роботі в саду. УНІАН розповість, як видалити застарілі плями трави швидко і безпечно.

Раніше ми говорили про те, як відіпрати рушники від бруду, що в'ївся.

Як відіпрати траву з білого або кольорового - поради

Перш, ніж запустити процес позбавлення від небажаних плям, враховуйте важливі рекомендації:

Відео дня
  • будь-який засіб перевіряйте на непомітній ділянці одягу - краще з виворітного боку;
  • якщо пляма свіжа, то періть відразу - старі забруднення прибрати складніше;
  • не тріть свіжу пляму вологими або сухими ганчірками, а також серветками - зробите тільки гірше;
  • пам'ятайте, що місце плями після прання може посвітлішати, тому дійте акуратно.

Найкраще видаляти сліди від трави зворотною стороною кухонної губки або щіткою, якщо будете використовувати інші методи, результат виявиться гірше.

Чим відіпрати траву з кольорового одягу - варіанти

УНІАН зібрав 5 надійних засобів, за допомогою яких можна легко і швидко позбутися від небажаної плями на джинсах або інших речах:

Кухонна сіль

Змішайте сіль з водою в пропорції 1 ст.л солі на склянку води. Нанесіть розчин на забруднену ділянку, залиште на 30-40 хвилин, а потім виперіть одяг в машинці. Можна використовувати і ручне прання, але тоді переконайтеся, що ви ретельно прополоскали річ.

Нашатирний спирт

Такий варіант позбавлення від плям підходить навіть для старих забруднень. Вам потрібно взяти склянку об'ємом 250 мл і розвести в теплій воді 1 ч.л нашатирю. Якщо пляма більше 5 см в діаметрі, то збільшуйте пропорції. Залиште річ на 15-20 хвилин, щоб нашатир вбрався, а потім натріть пляму господарським милом. Замочіть на 20 хвилин в теплій воді, після чого - виперіть в машинці.

Перекис водню

Використовувати перекис потрібно тільки на світлих речах, інакше разом з плямою від трави може піти і фарба з темного одягу. Для того, щоб видалити пляму від трави, залийте перекисом проблемну ділянку з лицьового і виворітного боку одягу, сильно потріть і виперіть річ як зазвичай.

Плямовивідник

Класичний метод, який не можна назвати народним, але зате подібна "хімія" відмінно справляється з будь-якими плямами. Головне - вибирати засоби не особливо агресивні за складом і враховувати тип тканини, з якої зроблений ваш одяг, тоді вийде не зіпсувати виріб і позбутися від забруднення.

Використовуючи засіб для виведення плям, дотримуйтесь інструкцій на упаковці. Зазвичай, необхідно полити ділянку з плямою хімічним розчином, потерти, залишити на 15-20 хвилин, а потім випрати.

Господарське мило

Найдавніший спосіб позбавлення від плям, яким активно користувалися наші мами і бабусі. Візьміть господарське мило, намильте пляму, попередньо змочивши тканину в гарячій воді. Потріть забруднену ділянку щіткою або губкою і залиште на 15-20 хвилин. В кінці - виперіть одяг руками або в машинці. До речі, за допомогою господарського мила можна прибрати залишки всіх перерахованих вище засобів на речах.

Вас також можуть зацікавити новини: