Дізнайтеся, як легко відкрити банку без сторонньої допомоги / фото ua.depositphotos.com

Мабуть, кожен з нас мав справу з різного роду банками - під закрутку, під закачування або бляшаними. Іноді відкрити такі консерви - справжній квест. Згадайте, скільки разів вам доводилося намагатися відкрутити кришку до побіління пальців і кликати на допомогу когось сильнішого? З цими способами ви впораєтеся навіть із самою "впертою" кришкою і станете справжнім гуру в тому, як відкрити будь-яку банку. 

Як відкрити банку з закруткою - 4 робочих способи

Перший, і мабуть, найвідоміший в побуті спосіб, як відкрити тугу кришку на банці – підчепити її ножем. Цим методом користувалися ще наші бабусі, і не дивно, адже ніж є абсолютно на кожній кухні. Для відкриття банки достатньо кінчиком ножа підняти кришку в місцях, де є невеликі загини. Вона перестане так туго прилягати до шийки, і з легкістю піддасться навіть найбільш тендітній господині. Важливий момент: будьте максимально обережні, щоб не порізатися лезом ножа. 

Другий спосіб – постукати банкою об кут столу або стіни. Тут принцип приблизно такий саме, як і в пункті з ножем. Вам потрібно легенько вдарити банку об тверду поверхню місцем, де кришка найбільш щільно прилягає (саме в місці загинів). Будьте обережні і не перестарайтеся, щоб випадково не розбити ємність. 

Відео дня

Ще один спосіб як відкрити банку, якщо не відкривається – потримати кришку в теплій воді. У деяких випадках достатньо просто залишити банку під теплою водою з крана на кілька хвилин.

Якщо не спрацювало, то вам на допомогу прийде інша порада, як відкрити банку із залізною кришкою. Візьміть глибоку тарілку, налийте в неї трохи окропу. Поставте в тарілку банку так, щоб кришка була повністю у воді, і залиште на кілька хвилин. Після буде достатньо просто прокрутити її - і банка відкриється. Як і в попередніх випадках, тут є важливий нюанс: такий метод не можна використовувати з банкою, яку ви щойно дістали з холодильника. Дайте їй нагрітися до кімнатної температури, щоб скло не тріснуло при контакті з гарячою водою.  

Як відкрити консервну банку без відкривачки

Найбільш прості способи, як відкрити консервну банку, якщо немає спеціального ключа, – використання ножа або ложки. Давайте розглянемо кожен з них трохи детальніше. 

Думаємо, у випадку з відкриттям банки ножем все досить просто, оскільки цей спосіб доволі поширений. Вам необхідно взяти ніж (обов'язково переконайтеся, щоб він не гнувся), потім поставити банку на рівну поверхню, помістити кінчик леза на кришку біля бортика банки і міцно взятися за його рукоятку.

Іншою рукою необхідно кілька разів стукнути по рукоятці ножа, поки не проб'єте кришку. Щоб відкрити банку було легше, радимо зробити кілька подібних отворів. Далі вам необхідно вставити ніж в одну з пробитих дірок і розрізати кришку.

Тепер розберемося, як відкрити консервну банку ложкою. В цьому випадку вам доведеться трохи заморочитися. Поставте банку на тверду і рівну поверхню. Круглий кінець ложки поставте на кришку банки в місці її зіткнення з бортиком. Сильно натисніть ложкою на кришку і рухайте нею в різні боки, поки не з'явиться отвір.

Поступово просуваючись вперед, ви зможете відкрити банку і таким способом. Він особливо підійде для тих, хто пішов на пікнік або в похід, а ножа під рукою не виявилося. 

Вас також можуть зацікавити новини: