Замерзли замки в машині - що робити / depositphotos.com

При мінусовій температурі, коли час, проведений в дорозі від під'їзду до машини, здається вічністю, вельми неприємно виявити, що диво зарубіжного (або вітчизняного) автопрому не прагне розорювати перед вами свої металеві обійми. УНІАН розповість, як відкрити двері в машині взимку безболісно для вашої "ластівки".

Раніше ми розповідали, як їздити на Бла бла кар.

Як відкрити двері авто в мороз - варіанти

Машина взимку не відкривається-як допомогти / depositphotos.com

Якщо ви виявили, що через холод ручка дверей не піддається, ні в якому разі не смикайте її. Краще використовуйте один з наведених нижче способів:

Відео дня
  • Натисніть на двері машини, використовуючи свою вагу.

Притискайте якомога сильніше, але обережно - під тиском лід може зламатися і у вас вийде вільно відкрити двері. Якщо заблокований замок - дивіться наступні методи.

  • Розбийте лід на ущільнювачах.

Робити це потрібно тільки пластиковим предметом - шпателем або старою кредитною карткою. Металевий виріб може пошкодити покриття авто. У разі, якщо замок замерз несильно і ви можете вставити ключ - зробіть це, а потім обертайте їм з боку в бік, щоб розкришити полій всередині. Не перестарайтеся, інакше, крім льоду, в замковій щілині виявляться і залишки ключа.

  • Прогрійте двері і замок промисловим феном.

Ідеально - використовувати модель на батарейках або з подовжувачем, якого вистачить, щоб дотягнутися до автомобіля. Альтернативний варіант - нагріти запальничкою ключ і вставити в замок. Ще один - спробувати вставити в замок будь-який тонкий металевий предмет (шпильку, спицю, булавку, зігнуте кільце від ключів) і нагрівати вже його ззовні. Звичайно, завжди можна скористатися прикурювачем від іншої машини.

  • Купіть спеціальний спрей

Такий засіб називається "рідкий ключ". І це найбільш оптимальний варіант для розморожування авто взимку. Вам потрібно лише прикласти до замку спрей і натиснути на розпилювач - спиртова рідина потрапить всередину і розтопить лід. Якщо під рукою такого "помічника" немає, сходіть в аптеку, купіть шприц і спирт, а потім зробіть дверному замку ін'єкцію - ефект буде той же.

Запобігти замерзанню замка в машині можна за допомогою спеціальних засобів. Вони продаються в будь-якому автомагазині і регулярне їх використання взимку вбереже вас від необхідності "танцювати з бубном".

Чи не відчиняються двері в машині взимку - заборонені прийоми

Зіткнувшись з такою проблемою, деякі водії (особливо, недосвідчені) починають виконувати дії, що погіршують і без того безрадісне становище. До них відносяться:

Обливання гарячою водою

Використовуючи таку технологію, ви можете розморозити двері прямо зараз, але наслідки будуть жахливими. По-перше, вода в замку залишиться, покриється новим шаром і знову замерзне. По-друге, гаряча вода потрапляє на лакофарбове покриття, через теплову напругу з'являються мікротріщини. Потім туди потрапляє вода, замерзає і в підсумку фарба тріскається, тьмяніє і облазить.

Читайте такожЯкий алкоголь краще пити: скільки спиртне виходить з організму і коли сідати за кермоНесамовиті фізичні навантаження

Спроба відкрити двері за всяку ціну змушує водіїв енергійно смикати ручку або намагатися проштовхнути ключ в замок. Швидше за все, він туди не увійде, а якщо і увійде за допомогою плоскогубців, то половина його залишиться у вас в руках. Будь-які активні насильницькі дії щодо замерзлої машини приведуть до відриву ручки, ущільнювача і псування замку, але ніяк не допоможуть вам потрапити всередину.

"Незамерзайка"-виручалочка

Досвідчені водії стверджують, що їм вдавалося розморозити замок за допомогою омиваючої рідини для вітрового скла. Можливо, це і так, але "незамерзайка" в своєму складі містить ізопропіловий спирт. Речовина агресивна і згубно впливає на металеві вироби, тому вони стають схильні до корозії. У підсумку замок, постійно купається в "незамерзайці", зруйнується за 1 сезон.

Що не можна залишати в машині взимку - список

Ці речі не можна залишати в машині - перелік / depositphotos.com

Крім важливої інформації про те, як відкрити двері машини, якщо вони замерзли, ви повинні знати, які речі не можна кидати в авто при мінусовій температурі:

  • ліки - втрачають цілющі властивості, ампули на морозі можуть тріснути;
  • газована вода в банках - рідина на морозі розширюється і ємність вибухає;
  • консервовані продукти - причина та ж, що і у випадку з напоями;
  • музичні інструменти - на корпусі утворюються тріщини, сам інструмент "розладжується";
  • побутова хімія та аерозолі - через перепад температур знижується ефективність засобу, упаковка може лопнути;
  • яйце - мінусова температура провокує тріщини в шкаралупі або замерзання жовтка, що відбивається на користі і смаку продукту;
  • гаджети і техніку - батарея почне швидко "сідати", пристрій може не увімкнутися.

Вас також можуть зацікавити новини: