Як відкрити консервну банку / фото ua.depositphotos.com

Консерви стали обов'язковою частиною тривожної валізи кожного українця. Але в укритті або в польових умовах відкривачка не завжди буде при вас. Є кілька способів відкрити консервну банку за допомогою підручних засобів.

Столовий або кишеньковий ніж

Ніж - ще один предмет, який обов'язково повинен бути в тривожній валізі. Обов'язково покладіть його туди, якщо ще цього не зробили.

Щоб відкрити консерви ножем, поставте банку на рівну поверхню. Поставте лезо вертикально на край кришки і міцно вхопіться за рукоятку однією рукою. Другою стукайте по ножу і проколіть кришку. Зробіть багато отворів по всьому краю кришки. В один з отворів вставте ніж і акуратно розріжте кришку.

Ложка

Ложкою можна відкрити банку так само, як і ножем, але знадобиться більше зусиль. Поставте ложку круглим кінцем вертикально на край кришки. Натисніть ложкою на поверхню кришки і рухайте ложкою в сторони, поки не протрете кришку. Продовжуйте протирати нові отвори поруч з попередніми, поки не відкриєте банку.

Камінь або асфальт

Цей спосіб займе більше часу і зусиль, але дозволяє відкрити банку практично де завгодно. Для цього консервну банку потрібно добре потерти круговими рухами об асфальт, великий камінь або бетонну підлогу. Тоді на кришці сточиться весь ободок. Акуратно стисніть банку збоку і зніміть верхню кришку.

Вас також можуть зацікавити новини: