Як відмити руки після роботи в городі / depositphotos.com

З червня по серпень багато українців займаються городом і садом - роботи в сезон багато, а рукавички використовувати виходить далеко не завжди. У підсумку, першими страждають руки і красивий манікюр, а це майже гарантія інфаркту у дівчат.

УНІАН розповість, як привести в порядок запущені руки і повернути їм привабливий зовнішній вигляд.

Як відмити руки після роботи в городі милом

Класичний спосіб, який першим приходить в голову - це взяти шматок і мила і щедро намилити їм руки. УНІАН підказує, що краще використовувати господарське - воно ефективніше справляється із забрудненнями. При цьому, можете пошкребти нігтями по шматку мила - тоді речовини потраплять під нігті і допоможуть видалити бруд.

Відео дня

Альтернативний варіант - випрати якісь речі вручну з порошком. Навіть якщо у вас є пральна машина, то цей спосіб допоможе поєднати приємне з корисним і швидко очистити руки. Єдиний мінус - потім доведеться намазати їх кремом, щоб відновити шкіру і нігтьову пластину.

Як відмити руки перекисом водню

"Бабусин" рецепт, який, як правило, допомагає швидко позбутися від бруду і пилу на руках після городніх робіт. Вам знадобляться:

  • перекис водню - 100 мл;
  • вода - 400 мл;
  • нашатирний спирт - 20 мл;
  • миючий засіб для посуду - 15 мл.

Змішайте всі інгредієнти і розведіть їх в гарячій воді. Опустіть руки в таку ванночку і тримайте 10 хвилин, а потім щіткою з милом почистіть важкодоступні місця під нігтями і тріщини на шкірі. В кінці рекомендуємо змастити руки маслом або жирним кремом.

Як відмити руки лимонною кислотою або лимоном

Якщо вам подобається використовувати лимонну кислоту, як засіб для чищення, то зробіть пілінг - насипте в долоню лимонний порошок, додайте трохи оливкового масла і змішайте інгредієнти між собою. Нанесіть засіб на ступні або руки, ретельно потріть. В кінці змийте все теплою водою і змастіть шкіру кремом.

Лимон використовується, найчастіше, для очищення нігтів, так як бруд з них змити складніше, ніж з шкіри. Відріжте часточку лимона і протріть нею нігтьові пластини і кутикули. З-під нігтів бруд можна прибрати старою зубною щіткою або дерев'яною паличкою, а потім вимити руки з милом і водою.

Як швидко очистити нігті після городу без сторонніх засобів

Якщо у вас під рукою не виявилося нічого з перерахованого вище, то можна "вибивати клин клином" - чистити шкіру тим же, чим ви її забруднили:

  • помідор - розріжте овоч на частини і натріть часточками руки, а потім змийте м'якоть милом і водою;
  • щавель - зірвіть рослину, натріть нею руки і ноги, обполосніть водою і намажте кремом;
  • яблуко - подрібніть фрукт в пюре і нанесіть його на проблемні ділянки, а потім приберіть кашку водою;
  • картопля - відріжте часточку від сирої картоплини і натріть нею ті місця, які забруднили, а потім вимийте руки або ноги водою з милом.

Багато господинь кажуть, що з метою очищення шкіри також можна використовувати картопляний відвар. Для того, щоб його приготувати, очистіть кілька картоплин і відваріть їх у воді. Потім воду остудіть до кімнатної температури і опустіть в ємність руки або ноги. В кінці особливо важкі ділянки потрібно очистити щіткою, обполоснути водою і намазати кремом.

Вас також можуть зацікавити новини: