Як дезінфікувати ганчірки або топити мед в мікрохвильовці / depositphotos.com

Зазвичай, мікрохвильову піч використовують для приготування або розігрівання їжі. Однак, існує кілька несподіваних варіантів застосування такої техніки в побуті. УНІАН розповість, як очистити губку від жиру в мікрохвильовці і чому за допомогою неї можна врятувати засохлу туш.

Раніше ми говорили про те, що можна гріти в мікрохвильовці, а що - не можна.

Як зробити піну для капучино в домашніх умовах

Якщо ви любите ароматний капучино, але у вас немає капучинатора, можна скористатися звичайною мікрохвильовкою. Вам потрібно підігріти молоко, вилити в банку і накрити кришкою. Ретельно потрясти 20 секунд, відразу поставити в мікрохвильовку і розігрівати на максимальній потужності 30-40 секунд. 

Відео дня

Скільки гріти бекон в мікрохвильовці

Ще один корисний лайфхак - ви можете підсмажити бекон в мікрохвильовці і, при цьому, уникнути появи жиру. Щоб це зробити, викладіть на плоску тарілку паперові серветки і шматочки бекону, а зверху накрийте папером. Обсмажувати бекон потрібно 20-30 секунд, тоді скибочка стане рум'яною, а весь жир залишиться на серветках.

Як прожарити землю для розсади

Досвідчені господині знають, що якщо висадити рослини або квіти в небезпечний заражений грунт, то нічого хорошого з цього не вийде. Урожай не зійде, а пишний квітник залишиться лише в ваших мріях. Для того, щоб цього уникнути, потрібно знезаразити грунт - викласти його в паперовий пакет і прогріти в мікрохвильовці протягом 40 секунд. В якості альтернативи можна використовувати і духовку, але це довше - доведеться чекати, поки вона прогріється.

Як правильно розтопити мед і знешкодити цибулю

Кулінарний лайфхак номер один - процедура розтоплення зацукрованого меду. Це легко можна зробити в мікрохвильовці, досить лише викласти потрібну кількість солодощів в глибоку тарілку і нагріти її в мікрохвильовці. За часом досить 30 секунд, головне - стежити, щоб мед не перегрівся і не закипів.

Друга корисна порада стосується тих, хто постійно плаче від цибулі. Під час нарізки овоч виділяє сік, від якого сльозяться очі. УНІАН знає, як не плакати через цибулю - її потрібно очистити, відрізати верхівку, перевернути і покласти в мікрохвильовку. Гріти 30 секунд, потім остудити і використовувати для приготування їжі.

Як прати в мікрохвильовці рушники

Кухонні рушники швидко брудняться, так як постійно контактують з жиром, пилом або різними рідинами. Для того, щоб повернути їм привабливий вигляд, не обов'язково включати пральну машинку - мікрохвильовки буде досить.

Намочіть рушник, натріть його господарським милом, покладіть в поліетиленовий пакет. Не зав'язуючи, відправте в мікрохвильовку і поставте таймер на дві хвилини. Потім акуратно дістаньте і покладіть під проточну воду. Обполосніть, висушіть природним чином.

До речі, якщо вам потрібно знати, як очистити губку від жиру, то вищеописана рекомендація тут теж допоможе. Досить змочити губку миючим, покласти в мікрохвильовку і "томити" дві хвилини, а потім промити під проточною водою. Така нехитра процедура швидко вб'є всіх мікробів.

Як відновити туш в мікрохвильовці

Засохла туш - неприємний момент, з яким рано чи пізно стикається будь-яка дівчина. Не поспішайте викидати косметику - спробуйте реанімувати. Відкрийте туш, поставте її на піддон мікрохвильовки, а поруч - ємність з водою. Увімкніть мікрохвильовку на середню потужність і поставте таймер на 40 секунд.

Важливий момент: перед тим, як використовувати такий метод, переконайтеся, що на флакончику з тушшю немає металевих написів.

Вас також можуть зацікавити новини: