Що зробити, щоб коти не гадили в клумбу - поради / фото Spike Summers / Pixabay

Кожен городник та садівник знає, що кішки іноді можуть стати неприємними гостями, коли вибирають вашу грядку в якості свого особистого туалету. Але не хвилюйтеся, існує кілька перевірених способів, як позбутися від сусідських котів в приватному будинку, щоб зберегти ваш сад в непорочності.

Чим можна відлякати кішок від грядок - робочі способи

Сусідський кіт риє грядки? Спробуйте посадити навколо свого городу ароматні рослини, які не подобаються кішкам, або розмістіть поблизу грядки шумливі предмети: підвісьте металеві банки або вітряні дзвіночки. Шум від них злякає кішок та змусить їх уникати цю область.

Встановіть спринклери або автоматичні поливалки, щоб непередбачувано зрошувати грядку. Кішки не люблять бути облитими водою і, швидше за все, уникатимуть вашого городу.

Відео дня

Використовуйте бар'єри навколо клумби. Можна встановити невеликий парканчик, натягнути нитки або сітку над клумбою. Кішки люблять викопувати місце перед тим, як робити свої справи, так що створення фізичного бар'єру може зупинити їх.

Який запах найбільше не люблять коти - список

Є ще один спосіб, як відвадити котів, щоб не мітили. Спробуйте розкласти по грядках апельсинову або лимонну шкірку. Запах цитрусових не подобається кішкам і допоможе відлякати їх.

Кішкам не подобаються запахи таких рослин:

  • гірчиця;
  • мандарини і взагалі всі цитрусові;
  • лавровий лист;
  • перцева м'ята;
  • гвоздика;
  • евкаліпт;
  • розмарин;
  • лаванда.

Використовуйте ці аромати у формі олій або сухих трав на грядках або в прилеглих районах для відлякування котів. Також деякі рослини зі списку можна посадити у себе на городі - це додатково захистить його від кудлатого загарбника.

Важливо. На території городу не можна розміщувати годівниці для птахів. Коти з усієї округи будуть топтати вам грядки, щоб пополювати в цьому злачному місці.

Тепер ви знаєте, як захистити грядки від котів і чим відлякати кішок, щоб не гадили в городі. Сподіваємося, що ці поради допоможуть вам зберегти свою грядку в бездоганному стані й створити гармонійне співіснування між вами, вашим садом і місцевими кішками.

Раніше УНІАН розповідав, як допомогти тваринам у спеку.

Вас також можуть зацікавити новини: