Як випрати спортивну сумку / фото ua.depositphotos.com

Спортивні та туристичні сумки швидко покриваються брудом, пилом, слідами трави та іншими плямами. Великий розмір сумки може викликати труднощі з пранням. УНІАН розповість, як відіпрати в машинці або вручну навіть найделікатнішу річ.

Що потрібно зробити перед пранням

  1. Зняти всі декоративні елементи - значки, брелоки, наклейки.
  2. Відстебнути карабіни, лямки, ремені та інші деталі.
  3. Застебнути блискавки і гудзики.
  4. Найбрудніші плями окремо запрати ганчіркою.

Як випрати спортивну сумку вручну

Сумку з жорсткого каркаса або з делікатними елементами краще прати руками. Підготуйте великий таз, куди поміститься сумка. Наберіть теплу воду, розчиніть в ній трохи оцту і харчової соди. Сумку замочіть в цій воді на кілька годин.

Потім вилийте воду і наберіть нову. Додайте у воду пральний порошок або гель для прання. Помістіть сумку в розчин і пройдіться щіткою по всіх поверхнях. Обполосніть виріб проточною водою. Віджимати сумку не треба - підвісьте її за ручки і висушіть природним способом.

Відео дня

Як випрати спортивну сумку в машинці

Перед пранням виверніть сумку навиворіт і покладіть в спеціальний чохол для прання. На машинці виберіть режим "делікатний", "дбайливий" або "ручне прання". Не рекомендується встановлювати температуру води понад 40 градусів. Замість порошку використовуйте гель, щоб на сумці не було розлучень.

Сумку можна прополоскати в машинці, а ось функцію "віджимання" краще відключити. Після прання підвісьте сумку у ванній або на свіжому повітрі, і висушіть природним чином. Не сушіть виріб феном - високий шанс пошкоджень.

Вас також можуть зацікавити новини: