Як зробити так, щоб скалка вийшла сама / depositphotos.com

У народі скалкою називають будь-який маленький гострий предмет, який може виявитися в шкірних покривах людини. Скалки залишаються в подушечках пальців, в ступнях або під нігтями. Зазвичай, це шматочки дерева або інших природних матеріалів. УНІАН розповість, як дістати скалку у дитини або дорослого.

Раніше ми говорили про те, чим обробити рану в домашніх умовах.

Пам'ятайте про те, що перш, ніж приступати до вилучення скалки з тіла, ретельно вимийте руки з милом, а потім продезінфікуйте їх і травмовану ділянку шкіри. Знезараження інструментів (голки або пінцета) - також обов'язковий етап. 

Відео дня

Як дістати глибоку скалку з пальця голкою

Такий метод найкраще підходить для глибоких травм - коли скалка "сидить" досить далеко в шкірних покривах. При дотриманні техніки, маніпуляція буде абсолютно безболісною:

  • вимийте руки з милом і обробіть спиртом голку;
  • злегка підніміть голкою шкіру так, щоб розкрити ділянку над скалкою;
  • розкрийте ранку, щоб бачити кінчик скалки;
  • піддягайте голкою скалку і витягуйте її наверх.

Ні в якому разі не тисніть на шкіру навколо скалки, інакше вона виявиться ще глибше. Перед процедурою краще розпарити шкіру, щоб чужорідний предмет виявився ближче до поверхні. Після закінчення маніпуляцій обробіть ранку перекисом, а потім заклейте пластиром.

Як можна витягнути глибоку скалку пінцетом

Як витягнути глибоку скалку народними засобами / depositphotos.com

Другий варіант боротьби з скалками - використання косметичного пінцета. Він підходить для тих, хто з яких-небудь причин боїться виду голки або побоюється її використовувати. Для того, щоб витягнути скалку пінцетом, виконуйте рекомендації:

  • обробіть пінцет антисептиком або спиртом;
  • вимийте руки з милом;
  • підчепіть пінцетом кінчик скалки, який визирає зі шкіри;
  • легко потягніть скалку вгору під правильним кутом;
  • в кінці продезінфікуйте ранку і заклейте пластиром.

Головне - розгледіти, під яким кутом скалка увійшла в шкіру. Якщо ви будете витягувати її проти положення, то рано чи пізно зовнішня частина зламається, а решта залишиться всередині шкіри.

Як дістати скалку без голки

Якщо ви не хочете або не можете використовувати перераховані вище інструменти, можна обійтися без них. Для того, щоб позбутися від скалки, існують три надійних методи.

Іхтіолова мазь 

Такий засіб не дозволить ранці загноїтися і вбереже її від виникнення небезпечних хвороботворних бактерій. Іхтіолова мазь в аптеках коштує мало, а користуватися нею просто. Досить нанести трохи мазі на бактерицидну частину пластиру, яка буде стикатися зі шкірою, наклеїти пластир і почекати 12 годин. Після того, як ви знімете пластир, побачите, що скалка залишилася на ньому.

Перекис водню

Альтернативний варіант зі скарбнички бабусиних рецептів. Досить лише полити травмовану ділянку перекисом, він почне пінитися, а скалка буде просуватися до краю шкірного покриву. У легких випадках вона виходить сама, в більш запущених доведеться "допомогти" їй пінцетом.

Сода харчова

Ефект дії такого продукту ідентичний перекису. Єдиний нюанс - часу може знадобитися набагато більше. Змішайте воду і соду так, щоб вийшла паста, нанесіть її на ранку, обмотайте бинтом або заклейте пластиром. Знімати потрібно через добу - скалка зникне сама.

Вас також можуть зацікавити новини: