Як заморозити м'ясо / фото ua.depositphotos.com

Свіже м'ясо у військових умовах - великий дефіцит. Якщо вдалося роздобути таке багатство, частину м'яса можна заморозити. Щоб не зіпсувати і не пересушити продукт, а також щоб він швидше розморозився, потрібно дотримуватися деяких правил.

Як заморозити м'ясо правильно

Не варто класти м'ясо в морозилку одним великим шматком. Воно буде довго і нерівномірно замерзати, а потім дуже довго танути. М'ясо перед заморожуванням потрібно промити і покласти на годину в холодильник. Далі потрібно зрізати шкіру, жир, хрящі і т.д. Наріжте м'ясо на широкі плоскі шматки - вони легко замерзають і швидко розморожуються.

Не варто зберігати м'ясо в морозилці в поліетиленових пакетах. Воно примерзає до продукту. Краще перекладіть шматки в лоток або поліетиленовий пакет із застібкою. М'ясо можна нарізати на порційні шматочки потрібної форми і розміру в залежності від того, яку страву плануєте з нього готувати.

Також заморозити можна фарш: його викладають в пакет і придавлюють качалкою, щоб він був плоским. Шпажкою або тупою стороною ножа на заготівлі проводять лінії у формі квадратів. Так можна буде відламати шматочок фаршу для приготування страви, не розморожуючи цілу заготовку.

Як розморозити м'ясо

Правильніше за все розморожувати м'ясо у холодильнику. Перекладіть його в тарілку або каструлю і поставте в холодильник на 12-15 годин. Так воно розморозиться рівномірно і не буде псуватися.

Другий спосіб розморожування м'яса - в холодній воді. Перекладіть м'ясо в упаковці в каструлю і залийте холодною водою. Так на розморожування піде приблизно 2-5 годин в залежності від розміру шматків.

Розморожувати м'ясо в мікрохвильовці варто лише в крайніх випадках, коли приготувати його потрібно терміново. На мікрохвильовці виберіть режим "розморожування". Готуйте м'ясо в такому режимі 10-15 хвилин, періодично перевертаючи.

Вас також можуть зацікавити новини: