Ось як заточити одноразову бритву - можна зробити точилку вдома, і це нескладно / колаж зі скріншотів

Виявляється, навіть одноразові станки дуже просто можна зробити багаторазовими за допомогою тих речей, які є вдома у кожного. Далеко не всі знають, як заточити станок для гоління в домашніх умовах, тому ми вирішили зібрати 3 ульотних лайфхаки.

Щоб станки знову добре голили, можна використовувати такі речі:

  • голка;
  • джинси.

Крім того, можна зробити саморобну точилку для станків із сірникових коробок.

Відео дня

Як заточити бритву голкою

Притримуйте бритву, прикладіть до лез велику голку так, щоб вона з ними всіма стикалася, і починайте їх активно зачищати. На леза необхідно трохи натискати голкою. Зачищайте леза таким способом приблизно хвилину.

Якщо бритва дуже сильно затуплена - потрібно продовжити роботу. Покладіть голку на якусь поверхню, притримуйте пальцем, а потім зачищайте леза бритви - трохи натискайте і водіть у сторони по голці. Ви відчуєте, як нерівності на лезах починають зникати. Після таких процедур навіть найстаріші бритви знову будуть боротися із зайвим волоссям не гірше, аніж нові.

Як заточити станок для гоління об джинси

Для заточування знадобиться жорстка картонна трубка, яка має невеликий діаметр (наприклад, з-під фольги чи харчової плівки) і шорстка джинсова тканина. Далі дотримуйтесь інструкції:

  • обмотайте трубку тканиною так, щоб всередині опинилася її лицьова сторона;
  • робіть рухи станком по тканині уздовж трубки в сторону, протилежну вістрям лез;
  • міняйте кут нахилу бритви, щоб всі леза були рівномірно зачищені - кількість рухів залежить від того, на скільки зношені леза.

Ми з вами розібралися, як заточити станок для гоління самими елементарними способами. А тепер звернемо увагу на складніший засіб - саморобну точилку. Ось з нею трохи доведеться заморочитися, але не потрібно витрачати багато грошей - вона буде коштувати копійки, оскільки знадобляться лише кілька сірникових коробок, клей і трохи вільного часу.

Як заточити станок для гоління вдома саморобною точилкою

Спочатку робимо саму точилку - з трьох коробок сірників зріжте "тертки" так, щоб на них не було зайвого паперу. Потім візьміть картонку (вона має бути трохи ширша, ніж лезо бритви, довжина - близько 10 см) і наклейте на неї зрізані фрагменти сірникових коробок. "Тертки" мають бути наклеєні поруч уздовж картонки так, щоб об них можна було заточити леза. Притисніть все, що наклеїли, якоюсь картонкою, і почекайте, поки висохне клей.

Ось як заточити бритву вдома цією "саморобкою" - просто водіть нею від себе приблизно 30-50 разів. Якщо бритва дуже стара, можливо, доведеться трохи довше попрацювати. Не лінуйтеся і отримаєте чудовий результат.

Раніше УНІАН радив, як правильно заточити ніж удома. Були зібрані прості способи.

Вас також можуть зацікавити новини: