Кожен з нас прагне харчуватися тільки свіжими та якісними продуктами. Втім, у сучасних реалій вкрай важко щодня бігати у супермаркет чи на ринок. Війна та постійні ракетні небезпеки навчили українців запасатися продуктами.

УНІАН розповість, як зберегти продукти довше.

Більшість з нас зберігають продукти в холодильнику, але не усі знають, як правильно це робити. Для кожного продукту в холодильнику відведено власне місце. Всього кілька простих правил допоможуть вам розібратися, як можна довше зберігати продукти. Розберемося у цьому детальніше

Відео дня

Зберігання продуктів у холодильнику: чого ви не знали

У закладах громадського харчування існують суворі правила щодо товарного сусідства у холодильниках. Зокрема, рибу та м'ясо обов'язково потрібно зберігати окремо, а курячі яйця - обов'язково мити. Чому б не застосовувати ці правила у домашньому холодильнику?

Існує всього кілька правил зберігання продуктів у холодильнику:

  • зверніть увагу на секції - кожна з них має власний режим охолодження та призначена для зберігання різних типів продуктів. Зазвичай у кожній секції є позначення того, для зберігання яких продуктів вона підходить ідеально;
  • не обов'язково зберігати у холодильнику фрукти та овочі. Деякі з них ви можете зберігати при кімнатній температурі кілька днів. Не існує спеціальних правил, як зберігати овочі в холодильнику, однак, якщо ви зробили запас - залишайте їх у спеціальній секції. Зазвичай для цього у комплектації є контейнери для зберігання продуктів у холодильнику;
  • зелень буде завжди свіжою, якщо ви правильно зберігатимете її в холодильнику. Тут діє принцип квітів - підріжте стебла зелені та поставте у склянку холодної води. Ваші страви матимуть неперевершений смак та запах із завжди свіжою зеленню;
  • молочні продукти, зокрема й тверді сири, зберігайте в окремій секції холодильника. Не забувайте про контейнерування та домашнє пакування харчовою плівкою. Таким чином продукти цієї групи не обвітрюватимуться та не вбиратимуть сторонні запахи;
  • м'ясо та риба - не друзі. Це одне з основних правил товарного сусідства у холодильнику. У сирій рибі та сирому м'ясі продовжують жити бактерії, а інколи й паразити. Не варто допускати їхнього поширення. Зберігайте ці продукти в окремих секціях, використовуючи контейнери, вакуумні упакування або хоча б ізолюйте плівкою.

До речі, виконуючи ці правила ви дізнаєтеся не тільки, як довше зберегти продукти свіжими, але й як гарно зберігати продукти в холодильнику. 

Як довше зберегти продукти без холодильника?

Холодильники можуть вийти з ладу, або не працювати через відсутність електропостачання. Частина продуктів дійсно зіпсується за кілька годин при кімнатній температурі. У такому разі продукти врятують кілька елементарних варіантів, як правильно зберігати продукти без холодильника:

  • термосумка - вона допоможе продуктам жити довше, поки ваш холодильник знову не запрацює;
  • термообробка - цей спосіб допоможе врятувати продукти, які не витримають тривалу відсутність необхідної температури;
  • балкон - якщо за вікном мінусова температура, кращого місця для зберігання продуктів важко знайти.

Будьте завбачливими та запам'ятайте, які продукти можна зберігати роками. До цієї категорії входять крупи, сухарі та борошняні снеки, консерви, сушене та в'ялене м'ясо, джеми, мед та багато іншого. 

Перед походом у супермаркет важливо врахувати усі ризики та визначити, які продукти можна запасти. Тільки при раціональному підході ви будете впевнені у завтрашньому дні.

Вас також можуть зацікавити новини: