Як зберігати банани, щоб вони не зріли - поради / depositphotos.com

Банан - один з улюблених фруктів для багатьох людей, але де і як їх потрібно зберігати, щоб плоди залишалися смачними і привабливими - велике питання. УНІАН розповість, як зберігати банани довго і вберегти їх від почорніння шкірки.

Раніше ми говорили про те, як зберегти помідори свіжими до Нового року.

Чому банани дуже швидко чорніють - таємниця розкрита

Банани, як правило, зривають ще зеленими, а дозрівають вони вже в процесі транспортування. Додатково плоди обробляють різними хімікатами, щоб продовжити термін зберігання. У міру того, як банан дозріває, його шкірка жовтіє все сильніше і сильніше, а потім на ній починають з'являтися чорні точки. Саме ці точки - сигнал, що плоди вже перезріли, але фінальна стадія "готовності" банана - це повністю чорна шкірка.

Відео дня

На смакові якості спершу зміна кольору шкірних покривів банана не впливає, але чим більше він зріє, тим вище шанси, що м'якоть теж змінить свою структуру. Перезрілі банани на смак зовсім не такі, як помірно стиглі - м'якоть таких плодів занадто солодка і навіть може трохи пахнути дріжджами. Дієтологи рекомендують перед вживанням бананов промивати їх під водою, щоб змити з шкірки хімікати, ну а чорні банани взагалі не варто їсти.

Як зберігати банани в холодильнику - поради

У холодильнику зберігати банани не рекомендується - при низьких температурах шкірка темніє швидше. Однак, якщо у вас немає можливості відразу з'їсти куплені плоди, а залишити їх можна тільки в холодильній камері, дотримуйтесь умов зберігання:

  • кладіть плоди в дверцята, на середню полицю або в спеціальний відсік для овочів і фруктів;
  • загортайте банани в папір або газету;
  • наріжте шматочками і складіть в контейнер;
  • очищені банани збризкуйте лимонним соком.

Також банани можна заморозити - для цього потрібно нарізати їх кружечками і скласти в вакуумні пакети або контейнери. Альтернативний варіант - перебити банани в пюре і заморозити в такому вигляді.

Відповідаючи на питання про те, як правильно зберігати банани при кімнатній температурі, ми нагадуємо, що найкраще залишати їх в кухонній шафі, коморі або погребі. Місце повинно бути не дуже теплим, але з хорошою вентиляцією. 

Крім того, краще вибирати плоди з зеленими хвостиками, так як екземпляри з жовтими будуть зберігатися гірше. Звісно, що при покупці варто звертати увагу на цілісність шкірки - на ній не повинно бути тріщин і подряпин. Якщо ви купуєте грона бананів, то залишайте їх в підвішеному стані і не кладіть на кухонні поверхні.

Вас також можуть зацікавити новини: