Експертка поділилася простим лайфхаком, як правильно зберігати полуницю та інші ягоди, щоб вони довше залишалися свіжими і не потекли.
Полуниця і малина - смачні та корисні ягоди, які можна їсти соло або ж як доповнення до сніданку, а також приготувати з них якийсь десерт - наприклад, цей неймовірний торт із полуницею "Фрезьє". Є лише одне "але": ці ягоди довго не зберігаються. Утім, виявляється, є спосіб, як зберігати полуницю в холодильнику (і малину теж) довше, ніж зазвичай. Про нього й розповідаємо нижче.
Імовірно, більшість із вас знає, як зберігати свіжу полуницю в домашніх умовах - її, як і інші ягоди, кладуть у холодильник. Кажуть, що довше залишатися свіжими ягодам також допомагає замочування в білому дистильованому оцті - для цього оцет розводять водою 1:10 і залишають у цьому розчині ягоди на 5-10 хвилин, а потім ретельно промивають.
Крім цього, видалення запліснявілих ягід також запобігає швидкому псуванню, пише британський таблоїд Express.co.uk. Однак є простіший метод. Тренерка зі здорового способу життя Ліз Пілінг (Liz Piling) поділилася своїм методом, як правильно зберігати ягоди в холодильнику, щоб вони якомога довше залишалися свіжими. За її словами, вирішальний фактор тут - де зберігати ягоди.
Звісно, спокусливо після купівлі ягід одразу ж відправити їх до холодильника в пластиковому контейнері чи кульку. Але так робити не варто - витратьте кілька секунд на те, щоб звільнити ягоди від пластику, який сприяє утворенню вологи і цвілі.
Як альтернативний спосіб зберігання Ліз Пілінг розповіла, що зберігає ягоди в перероблених банках з-під маринованих огірків, хоча для цієї мети можна використовувати будь-яку герметичну банку.
Що потрібно зробити:
Потім можна поставити банку з ягодами в холодильник, як зазвичай.
Перед тим, як зберігати ягоди в банці, Ліз радить переконатися, що банка чиста і суха, а герметично закрита вона перешкоджатиме накопиченню вологи. І, звісно, в жодному разі не можна мити ягоди одразу ж після покупки - вони перетворяться на кашку.