Експерт розповіла, як зберігати огірки в холодильнику, щоб вони довго не псувалися.
Немає нічого кращого, ніж хрусткі огірочки в салаті або сендвічі, засмучує лише одне - овочі швидко псуються. Оскільки вони здебільшого складаються з води, то при неправильному зберіганні в холодильнику стають м'якими, зморшкуватими або навіть пліснявіють. Як і де зберігати огірки, щоб вони довше були свіжими? Виявляється, є дуже простий спосіб.
Нагадаємо, раніше ми також розповідали, як зберігати полуницю - куди її покласти, щоб залишалася свіжою два тижні.
Огірки та інші овочі можна й потрібно зберігати в холодильнику - так вони довше залишаються свіжими. Дуже часто господині складають всі овочі в піддон, навіть не замислюючись, чи можна зберігати помідори й огірки в холодильнику разом - і роблять величезну помилку, пише британський таблоїд Express.co.uk.
Річ у тім, що деякі з салатних овочів, наприклад, такі, як помідори, виділяють велику кількість газу етилену. Етилен - це природна речовина, яка сприяє дозріванню і покращує смак, але, якщо його занадто багато в повітрі, це призводить до того, що всі продукти, які знаходяться поруч, швидко псуються. Ось чому не можна зберігати огірки в холодильнику поруч із томатами, а також авокадо, болгарським перцем і яблуками.
Оскільки огірки - чутливі овочі, то незакритими вони пролежать у холодильнику всього близько трьох днів, оскільки не захищені від конденсату й етилену.
Американський кухар і засновниця Melanie Cooks Мелані Мендельсон (Melanie Mendelson) поділилася простим способом зберігання огірків, як це робить вона сама.
Щодо того, як зберігати огірки в холодильнику - в пакеті чи ні, Мелані радить все-таки класти овочі в поліетиленовий пакет - це захистить їх від впливу етиленового газу в холодильнику. Але за бажання можна також покласти овочі в контейнер.
При цьому найкращий спосіб зберегти огірки цілими й неушкодженими - це загорнути їх у паперовий рушник. Ось як це потрібно зробити:
Паперові рушники вберуть усю воду, яку огірки виділяють природним чином, зберігаючи їх сухими і запобігаючи появі цвілі або гнилі. Таким чином овочі, за словами кухаря, залишатимуться свіжими, соковитими і хрусткими на тиждень довше, ніж зазвичай.