Як зняти обручку за допомогою нитки / depositphotos.com

Каблучка - універсальна прикраса, яку носять і чоловіки, і жінки. Іноді зняти її стає проблематично, особливо, в спеку - пальці набрякають і опухають, а каблучка застряє між складками шкіри.

УНІАН з'ясував, як правильно зняти каблучку з пальця і не заподіяти собі шкоди.

Як зняти тісну каблучку з пальця - універсальні методи

Існують перевірені методи, які можна використовувати, якщо ви відчуваєте, що каблучка щільно сидить на пальці і заподіює вам дискомфорт:

Відео дня
  • Вода - опустити руку в холодну воду на 5-10 хвилин і спробувати зняти її під водою. В якості альтернативи можна використовувати лід.
  • Крем, масло або мазь - нанести жирну субстанцію на руки, ретельно змастити палець і намагатися прокручувати каблучку, поки вона не піддасться.
  • Мило або миючий засіб - будь-який мильний розчин нанести на палець і діяти так само, як в методі з кремом.

Альтернативним варіантом вважається і сіль, яка допомагає при набряклості пальців. У ванночку з водою насипати солі, опустити палець, потримати 5-10 хвилин і постаратися зняти каблучку.

Цікавий лайфхак: лікарі кажуть, що якщо причиною застрявання каблучки стала висока температура повітря, потрібно підняти руки вище рівня серця - приплив крові до руки знизиться і набряк спаде.

Як зняти каблучку за допомогою скотча

Цікавий метод, про який знають не всі, а даремно - часто він виявляється ефективним, коли все інше не допомагає. 

Вам потрібно взяти звичайний скотч і обмотати їм шкіру від нігтя до лінії кільця. Якщо вийде - розмістіть край скотча під прикрасою. Намильте руку і прокручуйте каблучку у напрямку обмотки скотча. Як тільки каблучка виявиться над ним - відразу ж легко зіскочить з пальця.

Як зняти каблучку з опухлого пальця ниткою

П'ятий метод, який ми пропонуємо використовувати, якщо вам потрібно позбутися від каблучки на пальці. До речі, саме цей спосіб рекомендують багато співробітників МНС - він вважається одним з найпростіших і безпечних.

Візьміть звичайну нитку і протягніть її крізь скріпку приблизно на 10 см. Проштовхніть скріпку під кільцем разом з ниткою, потім зніміть скріпку. Один кінець нитки тримайте великим пальцем, а другий накручуйте навколо того пальця, на який надіто кільце, між прикрасою і суглобом. Не переживайте, якщо частина пальця над кільцем отече - це нормально.

Коли закінчите намотувати, зафіксуйте кінець нитки між середнім і безіменним пальцями. Другий кінець візьміть в руку нитку за верхній кінець і починайте обережно витягати її з-під каблучки, провертаючи навколо пальця. У міру того, як витягуєте нитку, каблучка буде переміщатися ближче до нігтя і зісковзне з пальця.

Куди звернутися, щоб зняти каблучку з пальця

Що буде, якщо не зняти каблучку з опухлого пальця, ми в подробицях розповідати не будемо, але перспективи безрадісні - тісна каблучка буде методично натискати шкіру, а пальці - опухати ще сильніше. У підсумку це може привести до серйозної травми кінцівки або навіть некрозу, тоді зняти каблучку вийде тільки в кабінеті хірурга.

Якщо у вас не виходить безпечно зняти каблучку самостійно, краще звернутися в швидку допомогу або МНС. Швидше за все, співробітники цих служб спеціальним інструментом "розкусять" каблучку і скажуть, чи потрібно вам звертатися до лікаря за допомогою в лікуванні пальця.

Вас також можуть зацікавити новини: