Яйце пашот прийнято вважати ледь не кулінарним подвигом, але готувати таку страву іноді навіть легше, ніж звичайні сніданки. Розповідаємо, як заощадити час на кухні у готуванні французького делікатесу.
Яйце пашот не є вже аж такою екстраординарною стравою. За бажанням, його приготувати навіть легше, ніж звичайну яєчню зі смаженими овочами. УНІАН зібрав секрети, як зварити яйце пашот так, щоб здивувати близьких.
Перед тим, як приготувати яйце пашот, переконайтеся, що всі інгредієнти на місці, бо сам процес приготування займає лічені хвилини і відволікання уваги на пошуки потрібних продуктів може зіпсувати страву.
Раніше УНІАН писав, як варити яйця круто, некруто і пашот.
Рецепт таких яєць досить простий - на відміну від інших популярних яєчних страв, яйце пашот варять без шкаралупи. Ось кілька секретів, як зробити яйце пашот:
Будь-яка процедура з яйцем пашот не займає більше 5 хвилин - пам'ятайте про це, коли будете вибирати, що приготувати, щоб не витрачати багато часу.
Можна приготувати яйце пашот в мікрохвильовці, але найпопулярнішим способом, мабуть, залишається яйце пашот в пакеті - в цьому випадку ви просто опускаєте в киплячу воду вже попередньо розбите в пакеті яйце.
Крім того, існують інші шляхи, які полегшать вам приготування французького делікатесу, наприклад, яйце пашот в духовці або, для тих, хто дотримується дієти, яйце пашот в мультиварці.
Вам знадобляться:
Для рецепта в мультиварці вам, крім усього іншого, знадобляться формочки для кексів. Змастіть їх розтопленим маслом і акуратно помістіть всередину яєчну "рідину", посоліть її. Мультиварку заправте водою, готуйте все в режимі "варіння на пару" приблизно дві хвилини під кришкою і дві хвилини - без. Подавати закуску радять з багетом, чорним перцем і петрушкою.
У духовці слід готувати трохи інакше. Використовуйте всі ті ж формочки для кексів, щоб ваші яйця не "розпалися" в процесі приготування. У кожне відділення влийте по столовій ложці води, посоліть, поперчіть. Запікайте при 200°C 12-15 хвилин (можна і менше, якщо ви хочете в результаті отримати "водянистий" жовток). Наприкінці прикрасьте зеленню, подавайте з багетом або грінками.