Яйце пашот - це техніка приготування яйця, при якому білок відварюється, а жовток стає рідким і кремоподібним. Щоб приготувати таку страву, яйце розбивають в каструлю з киплячою водою і варять кілька хвилин.
Яйце пашот прекрасно поєднується з овочами, рибою, морепродуктами, кашею або бутербродом. Це легкий і поживний сніданок. При розрізанні жовток випливає з яйця і обгортає інші інгредієнти.
- Як приготувати яйце пашот - класичний спосіб
- Як приготувати яйце пашот в плівці
- Як зробити яйце пашот в мікрохвильовці
Раніше ми говорили про те, як зробити яйце пашот іншими способами.
Як приготувати яйце пашот - класичний спосіб
- Яйце - 1 шт.
- Вода - 500 мл.
- Оцет - 1 чайн. л.
- Сіль - щіпка.
Воду налити в каструлю і довести до кипіння. Зменшити вогонь, щоб кипіння було дуже слабким. Додати у воду сіль і оцет. Одне яйце акуратно розбити в миску, не пошкодивши жовток. У воді зробити кругові рухи ложкою, щоб вийшов вир.
Акуратно перелити яйце в центр виру. Злегка підняти яйце знизу, щоб воно не прилипло до дна. Варити пашот 3-4 хвилини і дістати шумівкою. Яйце посолити і поперчити зверху, і відразу подавати до столу.
Як приготувати яйце пашот в плівці
Для приготування яйця пашот першим способом потрібні везіння і вправність. Нерідко яйця в такій техніці розпадаються або розриваються. Приготування яйця пашот в плівці вважається менш вишуканим, але дуже простим - впораються навіть новачки.
Поставте на вогонь каструлю з водою і доведіть до кипіння, потім трохи зменшіть вогонь. Відріжте великий шматок харчової плівки і змастіть з одного боку олією (це потрібно, щоб яйце не прилипло до плівки). Акуратно розбийте яйце на змащену сторону плівки. Зберіть плівку в мішечок і зав'яжіть ниткою або вузлом. Опустіть мішечок з яйцем в киплячу воду і варіть протягом 3 хвилин.
Як зробити яйце пашот в мікрохвильовці
Це найпростіший спосіб зробити яйце пашот. Для нього не потрібно ніяких зусиль - достатньо лише знайти відповідний посуд.
Візьміть глибоку і невелику миску, яка підходить для використання в мікрохвильовці. Залийте водою наполовину. Додайте столову ложку оцту і дрібку солі. Зробіть у воді вир ложкою. Акуратно розбийте яйце в миску і відразу поставте в мікрохвильовку на 1 хвилину при потужності 800 Вт.