Що не можна заморожувати - лайфхаки для морозилки / depositphotos.com

Досвідчені господині давно використовують подібний лайфхак - готують страви, а потім заморожують їх. Однак, далеко не всі продукти можна класти в морозильну камеру - деякі з них від цього тільки псуються. УНІАН розповість, що не можна покласти в морозилку, навіть всупереч порадам сусідок.

Раніше ми говорили про те, що можна зберігати в морозильній камері.

Які продукти шкідливо заморожувати - перелік

Багато українців знають, що заморожування продуктів про запас - це гарантований спосіб зберегти їх надовго. Проте, для деяких овочів, фруктів і навіть готових страв такий метод зберігання шкідливий.

Відео дня

Яйця

Йдеться виключно про варені яйця - при замерзанні шкаралупа тріскається, а вода в білку замерзає. Через це всередину яйця можуть потрапити небезпечні хвороботворні бактерії. Навіть якщо яйце не трісне і залишиться цілим, їсти його все одно не рекомендується - на смак воно буде "гумовим".

Овочі, фрукти, ягоди та зелень

Але тільки ті, що мають водянисту структуру. Дієтологи відносять до таких продуктів кавуни, огірки, селеру і томати. Принцип простий - чим більше всередині овоча або фрукта води - тим вище ймовірність, що при заморожуванні він відволожиться і стане прісним на смак.

З зеленню та ж історія - після розморожування петрушка, кріп або кінза перетворяться на сиру масу зеленого кольору, а також втратять свій пікантний аромат.

Страви з желатином, смажені страви

Заливні, желе і холодці зберігати в морозилці не можна - желатин має властивість кристалізуватися при низьких температурах, тому, дістаючи таке блюдо з морозильної камери, будьте готові до відсутності звичного смаку.

Смажені страви теж не варто залишати в морозильній камері - розтанувши, вони перестають хрустіти, смак втрачається, як і аромат. Смажені страви після морозилки навіть втрачають привабливий зовнішній вигляд і набувають сірого відтінку.

Йогурт

Господині, які хоча б раз заморожували молочні продукти, знають - при низьких температурах вони змінюють свою структуру. Йогурт перетвориться на неоднорідну масу з молочними згустками, після заморозки вживати його вже буде не можна - хіба що, використовувати для випічки.

Корисна порада: пам'ятайте, що якщо ви плануєте заморожувати якісь продукти, використовуйте для цього відповідну тару - пластикові контейнери або вакуумні пакети.

Вас також можуть зацікавити новини: