Як приготувати зрази, щоб вони вийшли з першого разу - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Картопляні зрази можна робити з різними начинками - з фаршем, з м'ясом, з грибами, з капустою і тд і тп. Основна проблема, з якою стикаються багато господинь - зрази тріскаються і розвалюються при смаженні. УНІАН з'ясував, в чому секрет цієї страви і як правильно її готувати.
Раніше ми говорили про те, для чого потрібно додавати оцет в борщ.
На вигляд здається, що приготувати зрази не складно - потрібно сформувати корж з пюре, всередину його покласти начинку, заліпити края і обсмажити зрази на сковороді. Однак, в процесі смаження блюдо може розвалюватися - причини у цього такі:
Останній пункт особливо цікавий. У ньому і полягає один з головних секретів ідеальних зразів - картоплю потрібно варити в мундирі і тільки потім з неї робити пюре. До того ж, в картопляну масу не варто додавати молоко, а ось 2-3 ст.л борошна не завадять - воно "склеїть" масу.
Таке блюдо виходить дуже ніжним і соковитим, якщо дотримати технологію приготування. Подавати його краще зі сметаною.
Для приготування картопляних зразів вам знадобляться:
Картоплю вимити, відварити в мундирі до готовності. Куряче філе нарізати кубиками, цибулю подрібнити. Все це обсмажити на сковороді до золотистого кольору, а потім перетворити на фарш. Посолити, поперчити.
Поки картопля в мундирі ще гаряча, очистити овочі і зробити з них пюре. Додати борошно, яйце, сіль і перець, перемішати. Сформувати з пюре корж, на середину викласти 1 ч.л начинки, надати зразу овальну форму. Обваляти в панірувальних сухарях і обсмажити на олії до золотистої скоринки.