Чи можна віддавати свої речі родичам та іншим людям / depositphotos.com

Кожен сезон, перебираючи шафи, українці збирають пакети зі старими речами і відносять їх на смітник або ж до церкви - на благо нужденним. Однак, народні прикмети свідчать, що іноді робити цього не варто - можна накликати неприємності. УНІАН розповість, які свої речі не можна віддавати і як правильно позбавлятися від мотлоху.

Раніше ми говорили про те, що не можна позичати навіть близьким.

Чому не можна віддавати свої речі іншим людям - прикмети

Одним з найпоширеніших способів позбавлення від речей вважається похід до церкви - там завжди багато жебраків, яким потрібен одяг. Відповідаючи на питання про те, чи можна віддавати свої речі до церкви, народні прикмети говорять категоричне: "Ні". 

Відео дня

Вся справа в тому, що віддаючи що-небудь нужденному, ви разом з одягом даруєте і своє благополуччя, а натомість можете отримати хвороби, нещастя і навіть психічні розлади.

Між людиною і одягом, який він носить, існує енергетичний зв'язок. Якщо віддати свою річ кому-небудь, то ви разом з шматком тканини віддаєте і душу, що негативно позначиться на вашому благополуччі в майбутньому. Саме через сильний духовний зв'язок з одягом в старовину на речі робили привороти і пристріти - така практика серед чорних магів зберігається і зараз.

Як правильно віддавати свої речі чужим людям - техніка

Якщо ви все-таки вирішили, що хочете допомогти стражденним і поділитися з ними одягом, обов'язково виперіть його. В ідеалі - з порошком в машинці, а потім додатково окропити святою водою і, запалюючи церковну свічку, прочитайте молитву над пакетом з речами. Таким чином у вас вийде очистити зібране від своєї енергетики і не накликати на себе неприємності.

Особливий ритуал потрібно проводити і з взуттям - крім ретельного миття з порошком важливо посипати черевики сіллю або покласти її всередину взуття, використовуючи в якості тари полотняні мішечки. Наші предки говорили, що через п'яти проходить енергетика людини, тому все, що ви одягаєте на ноги, має з вашим ментальним тілом особливий зв'язок.

Що ніколи не можна давати з дому - заборонені предмети

Серед речей, які не можна віддавати задарма, знаходяться не тільки одяг і взуття, а й багато інших предметів:

  • матраци, подушки, ковдри, постільна білизна;
  • нижня білизна, майки, піжами;
  • кепки, капелюхи, хустки;
  • гаманці, сумки, портмоне.

Тобто, вам потрібно запам'ятати - все, що торкається вашої голови, голого тіла, ніг і грошей, ні в якому разі не можна віддавати іншим людям. Якщо вже дуже хочеться - очищайте предмети за запропонованою нами технологією.

Вас також можуть зацікавити новини: