Яка ви класична літературна героїня за знаком Зодіаку / колаж УНІАН, скріншот, фото ua.depositphotos.com

У мережі підібрали класичних літературних героїнь, які втілюють кожен знак Зодіаку. Читайте далі, щоб дізнатися свою.

Овен - Джо Марч ("Маленькі жінки" Луїзи Мей Олкотт, 1868)

Джо Марч став одним з найпопулярніших персонажів літератури з моменту публікації роману понад 150 років тому. Вона смілива, сувора, вольова, запальна, віддана і, безперечно, мила людина: іншими словами, типовий Овен. Як і Овен, Джо глибоко цінує свою незалежність та сміливо дивиться у світ за власним бажанням на своїх умовах.

Телець - Фанні Прайс ("Менсфілд парк" Джейн Остін, 1814)

Фанні Прайс в книзі вчиться знаходити у собі сміливість і підвищувати самооцінку. А це боротьба, з якою часто стикається Телець. Як і Телець, Фанні - чутлива людина, яка любить природу та поезію. Вона також співчутлива і чуйна, має глибоке почуття чесності, розуму та здорового глузду.

Відео дня

Близнюки - Емма Вудхаус ("Емма" Джейн Остін, 1816)

Після публікації роману недоліки Емми Вудхаус, здавалося, тільки привернули до неї увагу читачів, зробили її ще більш цікавою. Будучи зразковим близнюком, Емма товариська, жива, розумна, у неї незаперечна чарівність. Однак вона також втілює менш бажану схильність Близнюків втручатися в життя інших людей.

Рак - Хелен Хантінгдон ("Мешканець Wildfell Hall" Анни Бронте, 1848)

Хелен демонструє емоційно керовану природу Раку, коли вона погоджується вийти заміж за чоловіка по любові, незважаючи на тривожні проблиски його глибоко вкорінених недоліків. Вона думала, що зможе "виправити" його. Але цього не відбувається. І після багатьох років поганого поводження Хелен порушує закон, соціальні очікування того часу і тікає з сином. Йдучи, вона демонструє люблячу та захисну натуру Раку, ставлячи потреби сина понад усе.

Лев - Анна Кареніна ("Анна Кареніна" Льва Толстого, 1878).

Кареніна - освічена і красива аристократка. Вона харизматична і приваблива. Попри морально сумнівний вибір вступити в позашлюбну справу, яка руйнує весь її світ, Анна залишається благородною і пристрасною особистістю, яка сповнена рішучості прожити життя на своїх умовах, незважаючи ні на що. Як і у справжнього Лева, для Анни кохання сильніше всього іншого. І її боротьба за те, щоб слідувати своєму серцю у світі, де домінують чоловіки, була новаторською для тієї епохи.

Діва - Міна Мюррей/Харкер ("Дракула" Брема Стокера, 1897)

Міна Харкер - головна жіноча роль в акторському складі культового роману жахів Брема Стокера, в якому домінують чоловіки. Направляючи аналітичну енергію Діви, організаційні та спостережні здібності міни допомагають сформулювати Плани дій, які призводять до остаточної перемоги над Дракулою. В оригінальній книзі Міна практична, врівноважена, розумна, віддана і глибоко закохана у свого чоловіка Джонатана. Коли Дракула націлюється на неї, це вважається образою духовної чистоти Міни, і відновлення її втраченої чесноти стає стимулюючою силою. А Діви все своє життя перебувають в пошуку чистоти і досконалості.

Терези - Ізабель Арчер ("Портрет дами" Генрі Джеймса, 1881)

Ізабель Арчер демонструє прекрасний погляд терезів на світ протягом історії, оскільки вона зосереджується на тому, щоб "перетворити своє життя на витвір мистецтва". Як і Терези, Ізабель привітна, чарівна і дипломатична. У боротьбі, з якою Терези часто стикаються, доброзичливий характер Ізабель дозволяє їй залучати безліч різних знайомих, одночасно стримуючи її здатність спілкуватися з ними на більш глибоких рівнях.

Скорпіон - Кетрін Ерншоу ("Грозовий перевал" Емілі Бронте, 1847)

Шедевр готичної фантастики і романтичної прози. Кетрін уособлює все, що стосується Скорпіона: вона пристрасна, емоційна і сильна, особливо коли справа стосується її приреченого роману з Хіткліфом. Цих двох об'єднує глибока і сильна любов, затьмарена заклопотаністю Кетрін соціальним класом, гіркотою і мстивою одержимістю Хіткліфа, а також їх непереборною впертістю. Шлях Скорпіона полягає у відмові від контролю для полегшення трансформації. Історія Кетрін викликає великі зміни, які дозволять наступному поколінню залікувати рани, залишені батьками.

Стрілець - Дортея Брук ("Міддлмарч" Джорджа Еліота, 1871)

Дортея демонструє всі риси молодого Стрільця: захоплена, оптимістична, інтелектуальна і побожна з сильними моральними переконаннями. Коли вона виходить заміж за старшого вченого, у неї виникає романтичне бачення їхнього спільного життя; однак реальність виявляється дуже відмінною від того, що вона собі уявляла. Дортея повинна навчитися відрізняти високі моральні стандарти від справжньої чесноти і визнавати свої пристрасті, одночасно приймаючи їх обмеження.

Козеріг - Вірсавія Евердін ("Подалі від шаленої юрми" Томаса Харді, 1874)

Головна героїня роману виділяється серед своїх сучасниць тими ж якостями, які ріднять її з Козерогом. Вірсавія вперто незалежна, працьовита і рішуча. У молодості вона бере на себе відповідальність за управління успадкованою фермою, кидаючи виклик очікуванням жінок тієї епохи. Однак вона часто недбала до почуттів інших, і її впертість кілька разів заважає їй знаходити щастя протягом історії.

Водолій - Джейн Ейр ("Джейн Ейр" Шарлотти Бронте, 1847)

Джейн Ейр демонструє гуманітарну сутність Водолія протягом історії, оскільки їй доводиться боротися з гнобленням, нерівністю та труднощами, але, незважаючи на все це, вона відстоює свої особисті переконання. Її тверда віра у рівність кидає виклик вікторіанським забобонам проти жінок та бідних, які були звичними для епохи. Шлях Водолія до самореалізації зосереджений на досягненні абсолютної свободи, а Джейн цінує свободу понад усе.

Риби - Кетрін Морленд ("Абатство Нортенгер", Джейн Остін, 1818)

Ця посмертна публікація Джейн Остін - історія дорослішання зі здоровою дозою іронії та сатири. Як справжні Риби, Кетрін мрійлива, винахідлива і дещо відірвана від реальності через свою любов до готичної фантастики. Завдяки своєму доброму характеру Кетрін зазвичай подобається оточуючим. Однак вона створює собі проблеми, коли її любов до готичних романів починає спотворювати її сприйняття реальності.

Вас також можуть зацікавити новини: