Олександр Сирський / фото t.me/osirskiy

8 лютого стало відомо, хто замінив Залужного на посаді головнокомандувача ЗСУ. Цією людиною став воєначальник Олександр Станіславович Сирський, який у 2022 році отримав звання героя України.

УНІАН розповідає, хто такий Сирський і як він вплине на війну в Україні.

Генерал Сирський - що про нього відомо

Сирський - генерал, який народився в селі Новинки, Киржачского району Володимирської області. З 1980-х років живе в Україні.

Відео дня

Він закінчив Московське вище загальновійськове командне училище. З тих пір і почалася його військова кар'єра. У 2020 році Сирський став генерал-полковником. У період з 2019 по 2024 рік він був командувачем Сухопутними військами ЗСУ. А 8 лютого цього року він став головнокомандувачем ЗСУ. 

Відомо, що з початком вторгнення Росії в Україну Олександр Сирський командував обороною Києва, за що і був нагороджений президентом Володимиром Зеленським званням герой України. У вересні 2022 року командував наступом ЗСУ в Харківській області.

Сирський Олександр - як він вплине на війну

Мольфар Макс Гордєєв каже, що Сирський - хороший стратег і теоретик. За його словами, зараз новому головнокомандувачу доведеться доводити, що він може обіймати цю посаду. 

"Він, звичайно, не Залужний, але буде намагатися робити все так, як треба. Тому я впевнений, що не потрібно цю людину негативно сприймати. Мені здається, що, по-перше, це людина, яка буде нормально спілкуватися з президентом, тому що він втомився від сварок з Залужним. А, по-друге, є позитивні моменти, які можна сказати щодо Сирського. Він розумний, хороший теоретик, стратег. Головне, щоб ця людина не дісталася до корупції", - сказав Гордєєв.

Мольфар додав, що зараз Сирський може спокійно виконувати свої обов'язки.

"Але чекати від нього 100% позитиву - не думаю, що варто. Я б радив всім українцям заспокоїтися, тому що з Залужним, або без нього Україна все одно переможе", - додав Гордєєв.

Макс Гордєєв в Instagram - instagram.com/maxgord

Вас також можуть зацікавити новини: