Місячний посівний календар на липень / фото depositphotos.com

Липень - дуже плідний місяць для дачників і садівників. У другий місяць літа активно прополюють і удобрюють город, прибирають бур'яни, проріджують червневі посадки. Багато овочів і фруктів дозрівають в липні і радують нас свіжими плодами. 

На здоров'я, зростання та родючість рослин дуже впливає Місяць. Місячний посівний календар підкаже, які дні вважаються дуже врожайними, а в які краще відкласти подалі відро і лопату.

Місячний посівний календар на липень 2022 по днях

1-3 липня - несприятливі дні для посівів, посадок і пересадок. Можна збирати урожай, прополювати і рихлити землю, вносити добрива. Проводиться боротьба зі шкідниками, хворобами і комахами.

Відео дня

4-5 липня - пасинкування томатів, укорінення вусів полуниці, поливи і підгодівлі. Пересадка і обрізка рослин, рясні поливи. Посадка багаторічних квітів. Хороші дні дня внесення мінеральних і органічних добрив.

6-7 липня - посів огірків, посадка пізньої картоплі, посів на розсаду цвітної капусти.

8-9 липня - дуже родючі дні. Можна садити і пересаджувати будь-які овочі і зелень. Вдалий час для посадки однорічних, багаторічних і бульбоцибулинних квітів. Однак рани на рослинах в ці дні довго гояться, не рекомендується обрізати і пасинкувати рослини.

10-11 липня - посадка всіх видів зелені і салат, спаржі, селери. Скошування газону. Боротьба зі шкідниками і бур'янами. Поливи дуже помірні. Не рекомендується викопувати картоплю і садити цибулинні квіти.

12-14 липня - дні повного місяця. Не рекомендується проводити ніяких робіт з рослинами. 

Місячний посівний календар / фото depositphotos.com

15-17 липня - працювати з рослинами не рекомендується, але можна перекопувати і рихлити ґрунт, вносити добрива, полоти бур'яни і проріджувати сходи. Можна копати картоплю і збирати ягоди. Не рекомендується поливати рослини.

16-18 липня - посів огірків і помідорів, щавлю, редиски, посадка полуниці. Чудові дні для посадки будь-яких квітів. Поливи і підгодівлі дуже помірні. Не рекомендується обробляти хімікатами рослини, особливо листя.

19-20 липня - Можна рихлити і удобрювати грунт, полоти бур'яни. Санітарна обрізка дерев і малини. Збір врожаю плодових дерев. Посадка і пересадка рослин не рекомендуються.

21-22 липня - дуже родючі дні. Посадки будь-яких видів капусти, томатів, огірків, пастернаку, петрушки. Внесення добрив і компосту в землю. Посадка бульбоцибулинних квітів і вічнозелених рослин.

23-25 липня - збір часнику і молодої картоплі. Хороші дні для посадки в'юнких  і ампельних квітів. Обприскування від шкідників і гризунів. Не рекомендуються пікірування, поливи і підгодівлі.

26 липня - посадка будь-яких квітів, зелені, суниці. Підгодівля і обрізка рослин. Збір врожаю овочів. Не рекомендується застосовувати отрутохімікати.

27-29 липня - дні молодика. Будь-які роботи з рослинами не проводяться.

30-31 липня - можна збирати урожай на зберігання, прополювати, боротися зі шкідниками і хворобами, обрізати зайві і хворі гілки. Можна садити і пересаджувати полуницю, зелень і багаторічні квіти, але тільки якщо погода сонячна. 

Вас також можуть зацікавити новини: