Не бажайте близьким людям спокійної ночі / depositphotos.com

Побажати людині приємних сновидінь різними способами - жест турботи, ввічливості і просто хорошого виховання. Однак існують прикмети, згідно з якими, така звичка може обернутися бідою. УНІАН з'ясував, кому не говорять "спокійної ночі" і що може статися від такого побажання.

Що значить, коли тобі бажають спокійної ночі - реальний сенс фрази

Перш, ніж вимовити будь-яку фразу, потрібно з'ясувати її значення - в іншому випадку ви ризикуєте не тільки уславитися дурною людиною, але і ненавмисно залучити в своє життя нещастя. 

Згадайте будь-які похорони і слова, які вимовляють люди, стоячи біля труни. Як правило, вони кажуть: "Спи спокійно". Тобто, зі спокоєм - померла людина закінчує свій шлях на Землі, а її душа відправляється в інший світ.

Відео дня

Саме тому на перший погляд невинна фраза на ніч може бути сприйнята вищими силами, як заклик до дії. Якщо ви не розумієте, чому перед сном не можна бажати спокійної ночі, пояснимо на прикладі - так ви бажаєте людині ночі в спокої, як у небіжчика. Звичайно, людина буде спати в спокої (її ніхто не потурбує), але чи не виявиться цей спокій вічним?

Забобони також пояснюють, чому не можна бажати спокійної ночі лікарям, тим більше - спокійної зміни. Тут прикмета працює у зворотний бік. Як правило, після такого побажання медики хапаються за голову - зміна проходить сумбурно і проблематично, а спокійно поспати не виходить.

Як правильно бажати спокійної ночі - безпечна альтернатива

Досвідчені езотерики кажуть, що якщо ви хочете проявити турботу про людину і побажати їй насолодитися подорожжю в царство Морфея, то говоріть: "Добрих снів" або "На добраніч". Тоді Всесвіт почує вас правильно і подарує сплячому чудовий сон, повний барвистих і приємних картинок, а людина на ранок прокинеться бадьорою і щасливою.

Вас також можуть зацікавити новини: