Ритуали в день літнього сонцестояння 2022 / фото depositphotos.com

21 червня настає літнє сонцестояння - найдовший день на рік. Це енергетично сильна дата, яка символізує торжество літа і перемогу світла над темрявою. Навіть народжені 21 червня стають довгожителями.

Наші предки вважали літнє сонцестояння особливим днем, коли за допомогою особливих ритуалів можна дізнатися про свою долю і привернути щастя. Багато ритуалів літнього сонцестояння пов'язані з водою, яка, за повір'ями, набуває особливих властивостей у цей день.

День літнього сонцестояння: обряди і ритуали

День літнього сонцестояння має багато обрядів на щастя та кохання. Ось найпопулярніші з них.

Відео дня
  • Вранці вмийтеся росою, щоб мати міцне здоров'я та підтягнуте обличчя.
  • Самотні дівчата сьогодні можуть сплести вінок із польових квітів та спустити на воду. Чий вінок далі за всіх спливе і не втопиться, у тієї дівчини доля буде щасливою. Якщо прикраса зачепиться чи потоне, то цього року дівчина буде самотньою.
  • Встаньте якомога раніше сьогодні і зустріньте світанок. Це залучить щастя та здоров'я.
  • Попросіть прощення у тих, кого образили, і помиріться з тими, з ким посварилися. Літнє сонцестояння має сильну примирливу енергетику.
  • Для залучення удачі в день літнього сонцестояння 2023 року вдягніть одяг сонячних кольорів - жовтого, помаранчевого, червоного.
  • Закоханій парі сьогодні рекомендується разом сходити в лазню, облитись водою або прийняти спільну ванну. Вода змиє весь негатив та непорозуміння між вами.
  • У день літнього сонцестояння проводять обряд із вузликової магії. Для обряду знадобляться 10 намистин та довга нитка та стрічка, розрізана на 10 частин. Зробіть намисто, чергуючи на нитці намистину та вузлик зі стрічки. Не зав'язуйте краї прикраси - вони мають бути рівними. Готову прикрасу покладіть біля ліжка - для міцного здоров'я, біля дверей - для приємного спілкування, або в гаманець - для багатства. На собі його носити не можна.
  • В ніч з 21 на 22 червня проводять обряд на віщий сон. Для цього візьміть гілку будь-якого квітучого дерева та покладіть під подушку на ніч. Сон, який присниться вночі, частково чи повністю здійсниться.

Багато людей переживають - чи можна гадати у день літнього сонцестояння. Важливо пам'ятати, що церква таких гадань не схвалює.

Як загадати бажання в день літнього сонцестояння

У літнє сонцестояння можна провести ритуал для виконання бажань. Для цього одягніться у світлі речі та візьміть у праву руку запалену свічку. З цією свічкою обійдіть кожну кімнату по черзі, починаючи з вхідних дверей. Наприкінці подякуйте вогню за очищення приміщення. Потім пройдіть по будинку проти годинникової стрілки, промовляючи свої потаємні бажання.

Що не можна робити в день літнього сонцестояння

День літнього сонцестояння має чимало заборон:

  1. Ні в якому разі не можна приймати подарунки сьогодні, навіть невеликі.
  2. Заборонено піднімати будь-які предмети з землі.
  3. Не варто піддаватися негативним думкам сьогодні.
  4. Не можна пити алкоголь.
  5. Не надягайте темний, а також брудний і старий одяг.

Також у це свято не варто думати про погане та згадувати старі образи.

Вас також можуть зацікавити новини: