Що готує повний Місяць у березні 2024 / ua.depositphotos.com

Перша весняна повня 2024 року буде вельми незвичайною. Під час неї можна буде спостерігати мікромісяць - супутник Землі вдруге й востаннє цього року віддалиться на максимальну відстань від планети. Примітно, що в момент повного Місяця відбудеться також і перше цього року місячне затемнення. Як ці космічні події вплинуть на нас - читайте нижче.

Червивий Місяць або Великодній Місяць - чому так називається

Традиційно кожна назва повні відображає особливість місячного циклу. Індіанці Північної Америки нарекли березневу повню Місяць Черв'яка, або Червивий Місяць. Багато років думали, що так його називають через дощових черв'яків, які з'являються навесні. Але потім дослідження виявили інше пояснення: ця назва походить від личинок жуків, які в цей час починають виходити з відталої кори дерев та інших зимових укриттів.

В інших культурах березневий Місяць називається по-іншому:

Відео дня
  • у китайців - Сонний Місяць;
  • у кельтів - Місяць Вітрів;
  • у вікканів - Цнотливий Місяць;
  • у черокі - Вітряний Місяць;
  • у Південній півкулі - Урожайний Місяць, Кукурудзяний Місяць.

Також його називають Орлиний Місяць, Цукровий Місяць, Місяць Сильного Вітру. У західному християнстві березневий повня називається Пісний Місяць, якщо ця повня відбувається до весняного рівнодення, або Великодній Місяць - якщо це перша повня весни після весняного рівнодення. Цього року повний Місяць настане після дня весняного рівнодення, що робить його Великоднім (у католиків Великдень 2024 року настане 31 березня).

Коли спостерігати повний Місяць у березні 2024 року - точний час

Перша повня весни відбудеться 25 березня о 9:00 за Києвом. У цей час, як і в лютому, Місяць буде перебувати в апогеї (найвіддаленішій точці від Землі), відстань між супутником Землі і планетою становитиме 405 070 км (для порівняння - середня відстань між Землею і Місяцем - 384 472 км). Це буде другий і останній мікромісяць цього року.

Також у момент повного місяця в березні відбудеться напівтіньове місячне затемнення, під час якого 95,6% поверхні Місяця буде вкрито півтінню Землі.

Спостерігати повний місячний диск можна буде з 24 по 26 березня.

Що не можна робити в повню у березні 2024 року

Незважаючи на те, що Місяць перебуватиме в найдальшій точці відносно Землі, вплив його енергії все одно буде відчутним. Ба більше, його посилюватиме затемнення, яке саме по собі триватиме недовго, але відкриє коридор затемнень до 8 квітня 2024 року (сонячного затемнення). Це означає, що звичайних рекомендацій, які астрологи дають на час повні, слід дотримуватися й надалі.

Що не треба робити в повню:

  • ухвалювати доленосні рішення - одружуватися, розлучатися, переїжджати, всиновлювати дітей тощо;
  • підписувати важливі договори, укладати угоди;
  • вирушати в далекі поїздки;
  • робити планові хірургічні операції та косметологічні процедури - їх краще перенести на інший час;
  • звалювати на себе додаткові зобов'язання і роботу - є ризик, що ви з нею не впораєтеся.

Слід пам'ятати, що в момент повного Місяця йде потужний потік енергії, який не всім під силу здолати. Тому в цей час можливі часті провокації, можуть виникати конфлікти на рівному місці, незрозумілі емоційні сплески. Важливо вчасно згадати про це і зупинитися, а ще краще надлишок енергії спрямувати в конструктивне русло.

Що можна робити в повню у березні 2024 року

Час повні підходить для того, щоб:

  • складати плани, продумувати стратегію, аналізувати ситуації, що склалися, і шукати вихід;
  • миритися з тими, з ким у сварці;
  • закінчувати розпочаті справи, віддавати борги, виконувати дані обіцянки;
  • займатися творчістю.

Словом, поводитися тихіше від видів і нижче трави - буде правильним рішенням, принаймні хоча б із 24 по 26 число.

Раніше ми публікували місячний календар на березень 2024 зі сприятливими днями для поїздок, візиту до лікаря і нових починань.

Вас також можуть зацікавити новини: