Значення та походження імені Анастасія / фото ua.depositphotos.com

Анастасія – популярне жіноче ім’я в Європі. Воно є доволі поширеним практично на всій території України.

Анастасія: значення та походження імені

Читайте такожНазвано найбільш ледачий знак ЗодіакуІм’я Анастасія – жіноча форма чоловічого імені Анастасій. Воно утворене від древньогрецького – ἀνά-στᾰσις, у перекладі означає "повернення до життя", "воскресіння", "воскресла", "відроджена", "безсмертна".

Скорочені та зменшувально-пестливі варіанти імені: Настасія, Настя, Настася, Ната, Нася, Нюся, Настюха, Настуся, Настюша, Тася, Туся, Стася, Ася.

Відео дня

Анастасія в дитинстві

Настя дуже довірлива, добра і зовсім незлопам'ятна. Вона росте мрійливою, любить казки, у неї добре розвинена уява. Цю дівчинку люблять у сім'ї та в садку, вона із задоволенням і без страху спілкується з іншими дітьми та дорослими. Оскільки вона дуже довірлива й відкрита людям, її легко обдурити.

У дитинстві вона дуже часто відволікається на свої мрії, не бажаючи, наприклад, прибирати іграшки. Вона навчиться шити, готувати, але буде це робити за настроєм. Тому, аби Настя виросла працьовитою й старанною, їй слід прищеплювати працьовитість змалечку.

Анастасія добре навчається в школі й зразково поводиться, вона є улюбленицею вчителів і однокласників. Дівчинка готова дружити з усіма підряд, тому численні друзі і подруги часто сваряться між собою, оскільки ніяк не можуть її поділити.

Характер та доля Анастасії

Настя дуже душевна і чуйна людина, їй не чужі жалість та милосердя. Вона завжди готова допомогти, тому дуже часто працює в сферах, де може віддавати своє тепло й піклуватися про когось: медсестра, психолог, вихователь.

Сумісність імені Анастасія з чоловічими іменами / ua.depositphotos.com

У дорослому віці Анастасія продовжує жити фантазіями, тому іноді жінки з таким ім’ям обирають романтичні, а часом і небезпечні професії. Вони можуть стати артистками, цирковими артистами, рятувальниками, альпіністами.

Водночас Анастасія – дуже вольова людина, незламна й тверда. Її неможливо підкупити та змусити до чогось, її можна лише переконати в тому, що вона необхідна, але тільки в разі, якщо це дійсно так.

"Зимова" Анастасія - стримана, розумна, дещо скупувата.

"Осіння" Анастасія - стримана на емоції й не дуже товариська.

"Літня" - дружелюбна, більш товариська і чуйна.

"Весняна" - романтична, влюблива та схильна до сліз.

Анастасія в коханні та шлюбі

Ця жінка завжди хоче бути під захистом, вона залежна від того, кого любить. Тому в супутники життя вона обирає сильного чоловіка, здатного утримувати її й сім'ю.

Найчастіше заміж Анастасія виходить рано. Жінки з ім'ям Настя турботливі, вірні дружини й люблячі матері. Вони суворі, але справедливі як до чоловіка, так і до дітей.

Сумісність з чоловічими іменами

Читайте такожЗначення імені Софія: характер, доля, сумісність з іншими іменамиНайбільша пристрасть і почуття виникнуть у парі з такими чоловічими іменами як Авраам, Венедикт, Мирон, Едуард, Ельдар, Іраклій, Володимир, Максим та Павло.

Найміцнішим шлюб буде з чоловіками на імена Броніслав, Герасим, Євдоким, Осип, Ілля й Олександр.

Нічого доброго не варто чекати від стосунків з Альбертом, Андрієм, Владиславом, Дем'яном, Лукою, Трофимом, Філіпом і Віссаріоном.

Іменини Анастасії

День ангела Анастасія святкує 4 січня, 23 березня, 5 квітня, 28 квітня, 10 травня, 1 червня, 9 червня, 4 липня, 17 липня, 10 серпня, 11 листопада, 12 листопада, 26 грудня.

Вас також можуть зацікавити інші матеріали астрології: