Таємниця імені Катерина / фото ua.depositphotos.com

Ім'я Катерина має дуже давнє походження та сильну енергетику. Різні форми цього імені зустрічаються у всіх країнах світу. В Україні воно також не втрачає популярності і щороку входить до п'ятірки найпоширеніших жіночих імен.

Катерина: Значення, Походження імені, форми імені

Ім'я Катерина з грецької перекладається як "чиста" і " непорочна". Це дуже старе ім'я, відоме ще з найдавніших часів. Давньогрецьке ім'я має свої аналоги майже у всіх країнах - Каталіна (в іспаномовних країнах), Кетрін, Катріна, Кейтілін, Кейт, Каталін, Кетеван (Грузія). Це жіноче ім'я популярне у всьому світі.

Зменшувально-пестливі форми імені: Катя, Катюха, Катюша, Катюша, Катюшка, Катена, Катюня, Катюра, Катюся, Катюля, Катяха, Катяша, Катруся, Катря, Ріна, Катеринка, Кейт, Кет, Кеті.

Відео дня

Іменини Катерини

Катерина відзначає іменини 5 лютого, 17 Лютого, 20 березня, 17 грудня. Найзначніші іменини відзначають 7 грудня.

Катерина в дитинстві

Катя в дитинстві - це дуже активна і допитлива дитина. У неї бурхлива фантазія, вона любить вигадувати і прикрашати. Дівчатка з ім'ям Катя дуже легко навчаються. Вони вчаться ходити і говорять перші слова раніше однолітків, рано починають читати, рахувати і вчити таблицю множення. У садочку та молодшій школі Катя має багато друзів, любить активні ігри. У середній школі маленька Катерина відкриває в собі тягу до творчості. Каті часто стають здібними художницями, співачками, письменницями, музикантами. Щоб розкрити її потенціал, можна віддати її у творчий гурток. 

Читайте такожНазвано дві найміцніші пари знаків Зодіаку

Характер Каті ніжний і вразливий. Образливі слова її дуже зачіпають. Дівчатка з цим ім'ям важко переживають шкільні конфлікти. Виростаючи, Катерина має мало друзів і поволі відкривається людям, але своїх друзів вона дуже цінує і може за них заступитися.

У родині Катя буває примхливою і жадібною. Вона не дуже любить ділитися речами та іграшками з молодшими братами і сестрами. Ця дівчинка незлобна і не лінива. Вона старанно виконує домашні обов'язки, завжди визнає свою провину. Катя зберігає любов і відданість до своїх батьків на все життя. Вона не пробачить неповажного ставлення до рідних.

Характер і доля Катерини

Катя - типовий меланхолік за характером. Вона дуже чуттєва натура. Глибоко переживає все емоції. Конфлікти і труднощі викликають у Катерини тривогу і навіть паніку. Катя болісно сприймає критику. Вона вміє щиро співчувати і співпереживати, підтримувати близьких, проблеми друзів і рідних сприймає як свої. У роботі відрізняється працьовитістю і старанністю. У творчій професії досягає великих висот.

"Зимова" Катерина - впевнена в собі, рішуча, працьовита, завжди йде до своєї мети, поважає наполегливих людей.

"Весняна" Катерина більш романтична і творча, любить компліменти, вона не впевнена в собі і легко кидає розпочате, для неї дуже важлива сім'я і діти.

Характер імені Катерина і Сумісність / фото ua.depositphotos.com

"Літня" Катерина більше зосереджується на кар'єрі і дружбі. Заміж виходить пізно. Має багато захоплень, схильна до спорту.

"Осіння" Катерина більш доброзичлива і товариська, має багато друзів, любить подорожувати, їй не подобається рутина.

Катерина дуже віддана своєму обранцеві. Часто заводить пару на все життя. Від коханого чоловіка чекає надійності, захисту, відданості. Поступається верховенством в сім'ї чоловікові і є його опорою. Катя - любляча мати і вірна дружина. 

Сумісність імені Катерина

Найвища сумісність імені Катерина з власниками імен Дмитро, Ярослав, Борис, Іван, Олексій, Геннадій, Данило, Олександр.

Низька ймовірність побудувати міцні романтичні відносини з Сергієм, Денисом, Леонідом, Романом, Тарасом. Вдалі відносини, але складний шлюб буде у Катерини з Іллею, Володимиром, Кирилом, Артемом.