Михайло значення імені / фото pixabay.com

Михайло - це ім'я дуже давнього походження. Воно має величне, горде звучання. Саме таке ім'я носить головний з архангелів і хранитель ключів від раю. Ми розібралися що це ім'я означає для чоловіка, і з якими жіночими іменами має хорошу сумісність.

Ім'я Михайло: що означає

Це ім'я має давньоєврейське походження – від імені Міхаель, що означає "хто як Бог?", "ніхто не рівний Богу". В Європу ім'я прийшло з Давньої Греції, а в Грецію потрапило від близькосхідних євреїв. Аналоги імені Михайло зустрічаються в багатьох країнах.

Форми імені Михайло

Зменшувально-пестливі форми імені: Міша, Мішаня, Мішуня, Мішута, Мишутка, Міхася, Ася, Михаля, Мікі, Міханя, Міня, Міняша, Мінюша, Міка, Михайлушка, Міха, Михайлушка, Мішара, Мішата, Мішуля.

Відео дня

Іншомовні аналоги: Мігель (Іспанія, Португалія, Мексика), Майкл (США, Канада, Британія), Мікаіл (арабські країни), Михаїл (Росія).

Жіночі форми імені: Михайла, Мішель, Мікаела.

Михайло в дитинстві

Маленький Міша – допитливий і незлобивий хлопчик. Він дуже самостійний і любить мати власні обов'язки по дому. Якщо Міша потрапить в хорошу компанію, то хвилюватися про нього не потрібно. Михайло невпевнений у собі, тому батькам потрібно частіше його підбадьорювати. Схильний до повноти і часто має поганий зір.

Ім'я підходить Стрільцям, Козерогам, Водоліям. Не підходить Рибам.

Ім'я Михайло для чоловіка / фото ua.depositphotos.com

Характер і доля Михайла

Читайте такожІдеальна сумісність: яка порода собак підходить вам за знаком ЗодіакуМихайло – тактовний і доброзичливий чоловік. Він ніколи не дивиться на інших зверхньо, дуже м'яко критикує і поважає чужі кордони. Власник такого імені вельми образливий, але не злопам'ятний. У нього слабке здоров'я. Головні недоліки Михайла в тому, що він легко здається і ніколи не визнає свою неправоту.

У Михайла загострене почуття прекрасного, тому він часто працює у сфері мистецтва. Більшість Михайлів мають гуманітарний склад розуму. Михайло – непередбачуваний працівник. Свою роботу він виконує добре, але може зірвати терміни або сильно запізнитися. Відносини з колегами у нього нейтральні – без сварок, але і без дружби.

У коханні він дуже наполегливий і терплячий. Михайло може роками домагатися кохану. Він не вміє робити компліменти і дарувати подарунки. Свою любов він доводить не словом, а ділом. Йому дуже не подобаються грубі і вульгарні жінки. Для нього важлива свобода і особистий час, тому дівчина повинна давати йому побути одному.

"Зимовий" Михайло вважається найбільш комунікабельним. Він дуже дорожить друзями. Народжений навесні Михайло любить дітей і тварин. Він буде хорошим батьком або педагогом. "Літній" володар імені талановитий, але постійно сумнівається в собі. Михайло, народжений восени, любить спорт і подорожі, але вдома у нього завжди бардак.

Іменини Михайла

Свої іменини Михайло відзначає 13 вересня і ще 81 раз на рік. 

Сумісність Михайла з жіночими іменами

Найтепліші і найміцніші відносини у Михайла складуться з жінками з такими іменами: Тамара, Ніна, Віра, Олександра, Марина, Єлизавета, Діана, Рената.

А ось відносини з Ольгою, Софією, Оленою і Катериною навряд чи будуть щасливими.

Вам також може бути цікаво: