Значення та походження імені Святослав / фото ua.depositphotos.com

Ім'я Святослав – дуже красиве і милозвучне. До того ж воно має цікаву та "шляхетну" історію.

Святослав: значення, походження та варіації імені

Ім'я Святослав зародилося ще у давніх слов'ян. Утворилося воно шляхом злиття двох старослов'янських слів – "святий" і "слава", й має значення "свята слава", "священна слава".

Читайте такожЗначення імені Мілана: характер, доля, сумісність з іншими іменамиВважається, що це ім'я має сильну енергетику, і тому свого часу ним нарікали виключно дітей з іменитих сімей, що мали великий вплив у суспільстві. Серед найбільш іменитих носіїв цього імені – великий князь київський Святослав Ігорович. Він був сином київського князя Ігоря і рівноапостольної княгині Ольги.

Відео дня

Зменшувально-пестливі варіації імені: Свят, Святік, Слава, Славік, Святоша, Славушка, Славочка, Святушка.

Ім'я Святослав має споріднені зв'язки з іншими слов'янськими іменами, що мають корінь – слав: Ярослав, В'ячеслав, Станіслав, Ростислав, Борислав. Усі ці імена так чи інакше вказують на славу їхнього носія. Існує також жіноча форма імені – Святослава.

Святослав у дитинстві

Маленький Святослав буває шумним та емоційним, але в цілому не доставляє батькам багато клопоту. Він дуже любить своїх батьків, особливо матір, і тому намагається її не засмучувати. Батько ж для нього – приклад наслідування.

Святославу зазвичай притаманні такі риси як допитливість, доброзичливість, працьовитість, чесність, щедрість, справедливість, чуйність, відкритість, красномовність, слухняність, рухливість, чутливість та образливість.

Таємниця імені Святослав / фото ua.depositphotos.com

При цьому іноді дитина проявляє незрозумілу впертість і стає абсолютно незговірливою. Часто ця якість допомагає Святославу досягати успіхів у житті.

Навчається цей хлопчик непогано завдяки наполегливості та працелюбності.

Святослав – загалом дуже талановита людина, він має величезний творчий потенціал і фантазію, якій можна лише позаздрити.

Святослав: характер та доля

Дорослий Святослав відрізняється врівноваженістю, активністю та цілеспрямованістю. Максимальна націленість на результат і прагнення отримати його будь-яким способом іноді викликають неприязнь у оточуючих.

Такий чоловік шукає покликання, яке дозволяло б йому створювати нове або змінювати старе. Рутинна діяльність – це не для нього.

Водночас часто чоловік на ім'я Святослав має чудове почуття гумору і наділений красномовністю. Він із задоволенням спілкуються з людьми самих різних типажів, ніколи не відмовляються від нових знайомств, легко йде на контакт. 

Святослав у коханні та шлюбі

Святослав наділений незвичайною харизмою і досить часто має привабливу зовнішність.

У стосунках із протилежною статтю він – справжній джентльмен. Закохавшись, Святослав здатен виконувати будь-яке бажання партнерки, він послужливий та уважний, вміє бути галантним кавалером.

Сумісність імені Святослав з іншими іменами / фото depositphotos.com

Чоловік з таки ім'ям є пристрасною натурою, незважаючи на свій зовнішній спокій і врівноваженість. На початку стосунків він дуже обережний, довго придивляється до жінки, адже вона має підходити йому духовно.

Зазвичай Святослав є хорошим чоловіком, чудовим батьком і зразковим сім'янином. З таким жінка, яку він обрав для створення сім'ї, буде як за кам'яною стіною.

Сумісність Святослава з жіночими іменами

Читайте такожЗначення імені Софія: характер, доля, сумісність з іншими іменамиНайкращою для Святослава є сумісність з такими жіночими іменами як АнастасіяВарвара, Глорія, Єлизавета, Ізольда, Марія, Маріанна, Мірра, Стелла, Емма. З ними він має всі шанси створити міцний і довговічний шлюб. 

Дещо менші шанси на вдалу пару з жінками, названими ім'ям Броніслава, Дора, Діна, Ірма, Лариса, Людмила, Рената, Тетяна. У парі з ними буде панувати взаєморозуміння, кохання і пристрасть, але з ревнощами.

Натомість з Анфісою, Вікторією, ІриноюКатериною, ЛіноюОленою або Таїсією не варто навіть починати будувати стосунки, бо нічого доброго, на думку астрологів, тут вийти просто не може.

Іменини Святослава

День ангела у Святослава 16 лютого та 6 липня.

Вас також можуть зацікавити інші новини астрології: