УНІАН розповість, як дізнатися ім'я судженого в ніч на Старий Новий рік / фото mistique.net

Ніч з 13 на 14 січня вважається однією з найбільш містичних у році: на Старий Новий рік заведено ворожити. Зазначимо, що робити це можна в будь-який інший день до 19-го числа, Водохреща.

За традицією, молоді дівчата відзначають це свято в компанії, щоб спробувати зазирнути у майбутнє та дізнатися, що на них чекає.

УНІАН зібрав для вас найпопулярніші ворожіння в ніч на Старий Новий рік.

Як ворожити на Старий Новий рік, в ніч з 13 на 14 січня

1. Ворожіння для компанії: хто раніше вийде заміж

Усі дівчата з компанії беруть по цибулині та ставлять їх корінцями у воду: чия раніше дасть зелені паростки, та дівчина і вийде першою заміж.

2. Ворожіння на нареченого на гребінці

Перед сном дівчина розчісує волосся, примовляючи «Суджений мій, ряджений, прийди і розчеши мені волосся». Після цього потрібно покласти гребінець під подушку. Вважається, що той чоловік, який присниться, і стане судженим.

3. Ворожіння на майбутнього чоловіка

На Старий Новий рік також ворожать на каблучці, хлібі та гачку, які складають у посудину з іншими дрібними предметами, наприклад, камінчиками. Після цього кожна з дівчат, не дивлячись, тягне першу річ. Хліб обіцяє багатого чоловіка, каблучка – красеня, гачок – бідняка.

На Старий Новий рік прийнято збиратися компанією / фото УНІАН

4. Просте ворожіння на судженого

Дівчата виходять на вулицю - кожна запитує ім'я першого встрічного чоловіка — таке ім'я буде у судженого.

5. Ворожимо на Старий Новий рік на бажання

Перед сном 13 січня напишіть на окремих папірцях 10 бажань, листочки покладіть під подушку. Прокинувшись, витягніть один з них – це бажання здійсниться в 2019 році.

6. Ворожіння на зернах або крупі – пошук відповіді на питання

Насипаємо в банку будь-яку крупу й ставимо запитання, після чого дістаємо лівою рукою жменю крупи і перераховуємо зерна: парна кількість – відповідь «так», непарна – «ні».

7. Ворожіння за ниткою

Це ворожіння підійде для компанії дівчат: вони відрізають нитки однакової довжини і одночасно їх підпалюють. Вважається, що чия нитка згорить швидше, та дівчина й вийде першою заміж. Погана прикмета, якщо нитка потухне.

8. Ворожіння на каблучці

Дівчата по черзі катають по підлозі каблучку. Якщо вона покотиться до дверей, дівчина скоро вийде заміж.

9. Ворожіння на чашках

У непрозорі чашки кладуть цибулю, хліб, сіль, цукор, каблучку, гроші, в одну наливають воду. Потім дівчата обирають по одній. Цибуля обіцяє сльози; хліб - достаток; сіль - неприємності; каблучка - весілля; гроші - багатство; цукор - веселощі; вода - вагітність.

10. Цікаве ворожіння, якщо у вас є кіт

Загадайте бажання й покличте кота (він обов'язково повинен бути в іншій кімнаті). Пухнастик переступив поріг спочатку лівою лапою - бажання збудеться, правою - ні.