День святого Валентина

Наприкінці поточного тижня в Україні і не тільки відзначатиметься вже таке звичне, але від того не менш загадкове свято - День святого Валентина. Воно має давню історію, свої традиції і правила, яких багато хто намагається дотримуватися. В першу чергу - закохані, кому і присвячений цей день. Про історію цього чудового романтичного свята читайте нижче.

Історія Дня всіх закоханих

Покровителем свята вважається Валентин - юнак, який проживав в п'ятому столітті в Римській імперії. Його діяльність покрита загадками: за однією версією, Валентин був цілителем, за іншою - священником. У першому випадку заведено вважати, що чоловік за допомогою своєї надсили лікував людей, а ті, у свою чергу несли йому записки з проханнями про зцілення. Одного разу Валентин за це поплатився і потрапив до в'язниці. Там, мовить легенда, охоронець попросив його вилікувати від недуги свою дочку, що у Валентина успішно вийшло. Після дівчина в нього закохалася. Фінал цієї історії трагічний - 14 лютого Валентина стратили, але перед своєю смертю він зізнався в коханні своїй коханій листі. Вважається, що з того моменту стало прийнято дарувати валентинки.

Святий Валентин / фото з відкритих джерел

Валентин-священик з Римської імперії, згідно з другою версією, у часи заборони на шлюби у солдатів, проводив обряди вінчання. Заборону було встановлено імператором Клавдієм Другим, який вважав, що шлюб заважає солдату захищати батьківщину. Попри заборони, Валентин робив свою справу і створював нові сім'ї, за що і поплатився життям. Як і в попередній історії, він потрапив до в'язниці, де закохався в дочку охоронця. Напередодні 14 лютого він повідомив їй у листі про свої почуття, а вже вдень його стратили.

Відео дня

Читайте такожІдеальний День Валентина: шпаргалка, як зробити це свято особливим (лонгрід)

Хто святкує День святого Валентина

Попри те, що 14 лютого - це День всіх закоханих, святкувати його можна і потрібно не тільки тим, у кого є друга половинка. 14 лютого стосується всіх, хто вірить в світле і щире почуття. Тому поздоровлення у цей день адресують не тільки партнери з відносин і особистого життя один одному. Але і друзі, приятелі, подруги, які бажають зустріти справжню любов.

Історія Дня святого Валентина / getwallpapers.com

День святого Валентина, зокрема, в Україні не є офіційним святом і вихідним днем. З усім тим, його намагаються святкувати як у публічних місцях, так і у сімейному колі всі ті, хто вірить і/або шукає справжню любов. У Львові в цьому році, приміром, закохані пари можуть провести романтичний вечір в ретро-трамваї. Крім того, багато пар обирають для укладення шлюбу саме 14 лютого, через що роботу Рагсів у цей день продовжують до опівночі.

Читайте такожДень Святого Валентина: куди піти у Києві у свято закоханих

Святкування 14 лютого у різних країнах

Багато країн мають свої традиції святкування Дня всіх закоханих. Наприклад, в США його відзначають з другої половини 18-го століття. Сьогодні до святкування, крім закоханих пар, підключаються діти. Вони виготовляють святкові серця і дарують їх оточуючим. У сусідній Білорусі 14 лютого - це ще й день поцілунків. А в Польщі переконані, що мощі святого Валентина зберігаються саме в їхній країні. Тому 14 лютого всі закохані намагаються відвідати Познань, де моляться останкам святого. В Японії цього дня влаштовують конкурси на найгучніші визнання в любові, а в Німеччині, яка відзначає свято з середини 20-го століття, в цей день прийнято грати весілля або влаштовувати заручини.

false