8 березня вже не за горами / УНІАН

До міжнародного жіночого дня залишилося менше трьох тижнів. Може здатися, що це багато, але час летить непомітно. Тож чоловікам вже зараз слід задуматися про подарунки своїм жінкам.

Питання про те, що подарувати на 8 березня дівчині, мамі, або колезі, не втрачає актуальності з року в рік. Обрати оригінальний подарунок може бути непросто, адже мало хто сьогодні хоче дарувати "стандартні" квіти та листівки на Міжнародний жіночий день.

УНІАН задумався про варіанти подарунків на 8 березня і зібрав кращі ідеї.

Читайте також"Укрзалізниця" призначила до 8 березня ще кілька додаткових поїздів

Що подарувати дівчині на 8 березня

Міжнародний жіночий день 8 березня - не просто свято краси й жіночності. Історично він виник як день солідарності жінок у боротьбі за рівні права з чоловіками. Фактично 8 березня є днем визнання вкладу жінки в життя суспільства, і багато хто намагається підкреслити це своїм подарунком подрузі, дівчині або дружині.

Подарунок для домашнього затишку

Традиційно, жінка вважається берегинею домашнього вогнища. Але навіть якщо це і не так, то повертатися в затишну квартиру до своїх улюблених речей полюбляють усі.

Теплий плед, домашні тапочки, махровий халат, симпатична подушка або величезний рушник можуть стати відмінними подарунками на 8 березня. Можна придумати і екзотичніші варіанти, як, наприклад, зручне крісло-мішок або яскраву піжаму-кігурумі.

Ще один варіант зробити домашню обстановку приємнішою - набори ароматичних свічок, дифузори для ароматизації кімнати та зволожувачі повітря.

Піжама-кигурумі - незвичайний подарунок / wlooks.ru

Подарунок для здоров'я і краси

Для чоловіків жіночий день може стати відмінним приводом згадати про те, що здоров'я близької людини слід оберігати всіма доступними способами.

Подарунком жінці на 8 березня може стати і якісна косметика, і засоби для догляду за шкірою, і шампуні (кондиціонери, гелі) для волосся. Для модниць хорошим подарунком може стати плойка, випрямляч для волосся або мультистайлер.

Яскраві враження

Зрештою ми даруємо подарунки для того, щоб дарувати людям радість. Так чому б не порадувати на 8 березня жінку чимось незвичайним? Квиток на концерт, сертифікат в спа-салон або на масаж, подорож на повітряній кулі - все це відмінні ідеї для подарунка на 8 березня.

Що можна подарувати мамі на 8 березня

У житті більшості чоловіків (навіть дорослих, сімейних і бородатих) мама займає особливе місце. Тож вибір подарунка мамі - важлива частина свята.

Подарунок господині

Дуже багато матерів та бабусь в Україні - досвідчені і практичні господині. Такі жінки можуть як належить оцінити корисну в побуті річ: набір скатертин, штори, посуд, меблі, новеньку праску або техніку на кухню.

Сімейний подарунок

Восьме березня - чудовий привід згадати про сімейні цінності. Мало яка мати не буде рада можливості провести восьме березня з сім'єю: на вихідному, або хоча б за сімейною вечерею. Особливо - якщо її діти живуть далеко і з'являються в рідному домі не часто.

Дуже зворушливим подарунком на восьме березня може стати і добре оформлений сімейний фотоальбом. Можна навіть згадати шкільні уроки з рукоділля і прикрасити його самостійно.

Стильний фотоальбом може стати гарним подарунком / pixabay

Що подарувати вчителю на 8 березня

Традиція вітати вчителів на 8 березня прижилася в Україні з радянських часів. Втім, в цьому немає нічого поганого, адже хороші вчителі часто стають для дітей дуже важливими вихователями.

Професійний презент

В епоху боротьби з поборами в школах подарунок вчителю може стати непростою темою для обговорення в батьківських комітетах. Вочевидь, найкращим подарунком вчителю може стати щось просте, але таке, що підкреслює важливість його професії.

Подарункові видання профільних книг, лазерна указка, інтерактивні навчальні посібники, карта світу на півстіни - лише перше, що приходить в голову.

Подарунки своїми руками

До восьмого березня діти можуть зробити подарунок вчителю своїми руками, а батьки можуть їм у цьому допомогти.

Малюйте картини та листівки, збирайте аплікації, печіть домашню випічку, ліпіть фігурки з пластиліну, набивайте ватою найпростіші м'які іграшки і проявляйте увагу до вчителів - вони не залишаться байдужими.

Діти можуть зробити подарунок вчителю своїми руками / Image by Karolina Grabowska from Pixabay