Церковне свято 9 липня / depositphotos.com

Згідно з переказами, преподобний Давид Солунський був пострижений у монастирі святих мучеників Феодора та Меркурія. Трохи пізніше поблизу міста Солуні він побудував собі курінь під деревом і прожив у ньому 70 років. Щодня він перебував у молитві, дотримувався суворого посту, знемагаючи від спеки і холоднечі. Бог послав йому дар зцілення - Давид лікував людей від хвороб і давав поради. Досягнувши піку свого безпристрасності, преподобний міг брати в руки палаючі вугілля без шкоди. Помер близько 540 року.

На честь пам'яті святого сьогодні відзначається народне свято 9 липня - Давид Суничник.

Відео дня

Православне свято 9 липня - здобуття мощей преподобного Тихона Луховського

Тихін (у світі - Тимофій) був на військовій службі. 1482 року, не бажаючи приймати уніатство, залишив Литву і вирушив до Росії. Там він роздав усе, що мав, прийняв постриг і став Тихоном. Переписував книги, працював токарем, але так і не прийняв сан священика. Помер у 1503 році у злиднях. Незабаром біля його труни почали відбуватися дива і його мощі стали нетлінними.

Прикмети 9 липня

Народні прикмети сьогодні / фото Kessa, Pixabay
  • дощовий день - дощі до вересня затягнуться або сам вересень дуже мокрим буде;
  • ясний день - ще 7 тижнів тепло і сонячно буде;
  • багато роси - хороший буде урожай огірків;
  • у веселці багато жовтого кольору - до пригожої погоди.

Якщо запалити сьогодні в будинку білу свічку - буде весь рік достаток.

Що можна робити 9 липня

Згідно з народними прикметами, сьогодні вагітні мають носити в кишенях ягоди суниці, щоби пологи були легкими. Суниця, в цілому, 9 липня набуває цілющих властивостей, тому за старих часів її збирали і варили з неї варення, компоти і робили зимові заготівлі.

Що сьогодні не можна робити

Православна церква суворо забороняє в цю дату сваритися і відмовляти в допомозі, інакше самі потребуватимете. Вогонь 9 липня набуває магічних властивостей, тому грати з ним не рекомендується - навлечете лихо.

Вас також можуть зацікавити новини: