Ідеальний та пухкий бісквіт є основою для тортів або печива. Ласувати ним можна також і без жодних додатків.
Бісквіт – простий на перший погляд кондитерський виріб, який має безліч варіацій. Класичний бісквіт часто використовується як основа для тортів, тістечок і складного багатошарового печива.
Читайте такожЯк приготувати неймовірний "Медовик": рецепти ніжно-соковитого торта
Бісквітне тісто містить мінімум доступних інгредієнтів, які є на будь-який домашній кухні, воно легко збивається міксером і просто випікається. Потім з нього знімають скоринку і просочують його лікером або джемом, глазурують, змащують кремом або прошаровують мармеладом.
Приготувати цей смачний десерт дуже легко вдома. І звісно, торти з домашнього бісквіта з домашнім кремом надзвичайно смачні.
Для глазурі:
Змащуємо форму для випічки. Розігріваємо духовку до 180°С.
Відділяємо жовток від білка. Білки ставимо у холодильник. Жовтки збиваємо з 0,5 ст. цукру (на водяній бані) до стану білої маси.
Борошно, розпушувач, крохмаль – просіюємо в одну ємність.
Білки збиваємо в міцну піну, додаючи в процесі 0,5 ст. цукру.
До жовтків поступово додаємо борошняну суміш і частинами збиті білки.
Бісквітне тісто ретельно та акуратно перемішуємо.
Виливаємо готове тісто в форму і випікаємо при температурі 180°С приблизно 20-25 хвилин. Виймаємо з форми, даємо охолонути.
Готуємо шоколадну глазур. Подрібнюємо плитку шоколаду і розтоплюємо на водяній бані (миска з шоколадом не повинна торкатися води). Додаємо тепле молоко. Все перемішуємо, доводячи до однорідного стану.
Прикрашаємо бісквіт шоколадною глазур’ю з чорного шоколаду та стружкою білого шоколаду.
У велику миску налити кефір. Потім додати соду погашену оцтом, яйця, цукор, борошно і олію. Все збиваємо міксером і в духовку.
Випікати при температурі 180°С, готовність перевіряти дерев’яною шпажкою або сірником (мають бути сухі).
Цей бісквіт можна використовую як основу для торта з кремом, спокійно розрізаючи його на частини, адже він виходить доволі високий. А можна бісквітик їсти й так, наприклад, із запашним молоком.
У мисці збити яйця з цукром і ванільним цукром, без поділу на білки і жовтки. Спочатку на низьких оборотах міксера змішати яйця.
Потім всипати поступово цукор і збільшити обороти міксера до максимального і збити не менше 4-5 хвилин до отримання пишної світлої маси.
У просіяне борошно додати какао, добре все розмішати вінчиком, борошно з какао необхідно кілька разів просіяти разом, щоб наситити їх киснем. У кілька прийомів додати борошно з какао в збиті яйця.
Дуже обережно й акуратно, але при цьому максимально ретельно і не дуже довго, замісити бісквітне тісто силіконовою лопаткою, рухом знизу вгору, від країв до центру.
Дно і боки форми, застелити пергаментним папером. Вилити готове тісто в форму і розподілити якомога рівніше.
Читайте такожНайкращі рецепти кексів: як приготувати повітряний та ароматний десерт
Духовку попередньо розігріти до 180°С градусів і випікати бісквіт 25-30 хвилин. Час випічки і температуру, потрібно пристосовувати до кожної духовці індивідуально! Дверцята духовки не можна відкривати перші 20 хвилин, щоб шоколадний бісквіт не осів.
Після випічки дістати бісквіт і перевірити готовність за допомогою зубочистки.
Готовий гарячий бісквіт залишити у формі на 15 минути для охолодження. Потім акуратно дістати бісквіт з форми, зняти папір для випічки, перекласти на решітку і залишити охолоджуватися.
Остиглий бісквіт накрити серветкою або паперовим рушником і дати вилежатися при кімнатній температурі 8-12 годин, тоді при просочуванні сиропом бісквіт не буде розмокати й кришитися при нарізанні.