Найсмачніші кекси - рецепти / фото: ua.depositphotos.com

Неймовірно розсипчасті, пухкі, ніжні, ароматні, а також родзинко-родзинкові – все це можна сказати про такі смаколики, як кекси.

Читайте такожЯблучний пиріг: рецепти ніжної й ароматної випічки

Кекси – це смачна солодка випічка з бісквітного або дріжджового тіста. Аби збагатити смак цієї випічки, у кекси часто додають родзинки, горіхи, повидло, цукати та присипають їх цукровою пудрою.

Відео дня

До того ж цю здобу зовсім нескладно готувати, а процес випікання займе небагато часу. Кекси будуть чудовим апетитним доповненням до улюбленого чаю чи кави.

Повітряні кекси на кефірі

  • Борошно – 230 г
  • цукор – 150 г
  • кефір – 130 мл
  • вершкове масло – 100 г
  • яйця – 2 шт.
  • розпушувач – 10 г
  • ванільний цукор – 1 ч.л.
  • сіль – невелика дрібка
  • родзинки (за бажанням) – 100 г
  • цедра невеликого лимона (за бажанням)

Яйця розтираємо з цукром, ванільним цукром і сіллю. Додаємо розтоплене масло (не гарячим), кефір, родзинки і цедру лимона. Все добре перемішуємо.

В окремому посуді змішуємо борошно з розпушувачем і просіваємо в яєчно-кефірно-масляну суміш. Добре перемішати.

Як приготувати смачні та пухкі кекси / фото: ua.depositphotos.com

Розкладаємо його по формах (заповнюючи приблизно на 3/4 об’єму). Силіконові форми можна нічим не змащувати, алюмінієві ж обов’язково слід змастити маслом, а краще вставити додатково паперові формочки.

Випікаємо при температурі 180°С до красивого рум’яного кольору, в середньому 30-35 хвилин. Перевіряємо готовність за допомогою дерев’яної шпажки або сірника. Остуджені кекси за бажанням посипаємо цукровою пудрою.

Ніжні сирні кекси з вишнею

  • Борошно – 200 г
  • розпушувач для тіста – 5 г
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • цукор-пісок – 80 г
  • сир – 150 г
  • молоко – 150 мл
  • яйця – 2 шт.
  • олія – 60 мл
  • вишня – 150 г

У мисці змішуємо просіяне борошно, розпушувач, сіль і цукор.

Сир розминаємо і додаємо до нього молоко, яйця і масло. Перемішуємо.

Змішуємо рідку і суху частину.

Додаємо в готове тісто вишню і розкладаємо його по формах. Силіконові форми можна не змащувати. Випікаємо кексики в розігрітій до 200°С духовці близько 30 хвилин.

Кекси "Брауні" (шоколадні)

  • Борошно – 100 г
  • масло вершкове – 180 г
  • шоколад – 100 г
  • цукор – 200 г
  • яйця – 4 шт.
  • какао – 40 г
  • розпушувач – 1 ч.л.

Вершкове масло розтопити з шоколадом на водяній бані, трохи остудити і злегка збити міксером. Додати цукор і знову добре збити.

Рецепти кексів на будь-який смак / фото: ua.depositphotos.com

Далі по одному додаємо яйця і після кожного збиваємо масу впродовж хвилини.

В окрему ємність просіюємо борошно, какао і розпушувач.

Об’єднуємо сухі й рідкі інгредієнти та вимішуємо тісто до однорідності.

Розкладаємо тісто по формах (кількість тіста розрахована десь на 12-14 невеличких кексиків). Випікаємо кекси в розігрітій до 180°С духовці близько 20 хвилин.

Ароматні пряні кекси

  • Борошно – 300 г
  • олія – 150 мл (без запаху)
  • яйця – 3 шт.
  • цукор – 150 г
  • сметана – 50 г
  • розпушувач тіста – 10 г
  • імбир сухий – 1,5 ч.л.
  • кориця – 1 ч.л.
  • мускатний горіх – 0,5 ч.л.
  • яблука – 2-3 шт.
  • крупа манна – 40 г

Борошно просійте з розпушувачем, додайте всі спеції та перемішайте.

Яйця збийте з цукром, потім збиваючи, потроху вливайте олію. Збивайте до розчинення цукру. Повинна вийти легка повітряна маса.

Читайте такожЯк приготувати окрошку: прості рецепти смачної страви

У суху масу додайте половину масляної суміші та сметану. Розмішайте ложкою.

Потім додайте решту маси і розмішайте до однорідності. Сильно вимішувати не потрібно.

Яблука помийте, очистіть від серцевини та шкірки. Наріжте невеликими шматочками та перемішайте з манкою.

Додайте яблука в тісто, перемішайте. Розкладіть тісто в порційні форми. Силіконові можна нічим не змащувати, металеві краще змастити олією.

Випікайте кекси 25-30 хвилин при температурі 180°С. Потім вимкніть духовку і залиште їх там на 7-10 хвилин. Посипте остиглі кекси цукровою пудрою і подавайте до столу!