Ігор Романенко розповів, як найближчим часом варто діяти українцям / колаж з фото УНІАН та скріншоту

Триває повномасштабна війна в Україні проти росіян, і у травні-червні є загроза того, що супротивники можуть розпочати другий етап наступальної операції.

Екс-заступник начальника Генштабу Збройних сил України генерал-лейтенант Ігор Романенко в ефірі "Ми - Україна" сказав, що "саме травень-червень - це буде той час, коли вирішиться і вирішується питання стосовно того, чи Україна буде спроможна, попри всі складнощі в озброєнні і техніки постачання і в питаннях мобілізації, тобто укомплектування частин на передовій, швидко сформувати систему оборони, яка дозволить зупинити просування ворога, поки ще тактичного рівня".

За його словами, потрібно стабілізувати ситуацію й зупинити просування супротивника. "Чи Росія підготується таким чином, що зможе на цей час, скажемо, почати другий етап своєї наступальної операції. А ми пам'ятаємо, що стратегічну наступальну операцію вона… почала з кінця минулого року і продовжує у цьому", - заявив експерт.

Відео дня

Важливі новини про наступ Росії - що повідомлялося

Президент Володимир Зеленський 3 травня заявив, що українська держава стоїть перед новим етапом війни проти росіян - ворог готується розширити наступальні дії

На початку цього року майор запасу Нацгвардії України, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман попередив, що можливий наступ з Білорусі на Київську, Чернігівську та Сумську області.

Вас також можуть зацікавити новини: