Коли в Україні відзначають День ДШВ / колаж УНІАН, фото armyinform.com.ua

Щорічно 21 листопада Україна відзначає День Десантно-штурмових військ (ДШВ). Це дуже важливий вид військ, який знаходиться в безпосередній близькості до ворогів і допомагає вести наступальні дії. У день ДШВ в Україні привітайте близьких і друзів десантників. Церковним покровителем українського десанту вважається архангел Михаїл - йому можна помолитися про захист наших воїнів.

День ДШВ ЗСУ - історія свята

До 2012 року ці війська називалися Аеромобільними, а з 2012 по 2017 роки їх називали Високомобільними десантними військами (ВДВ), як в Росії. У 2017 році командуванням було проведено ребрендинг - військам дали нинішню назву і призначили професійне свято.

День десантно-штурмових військ в Україні було вирішено відзначати 21 листопада у день архангела Михаїла, якого вважають главою небесного війська і покровителем Києва. У 2023 році церква перейшла на новий церковний календар, і архангела Михаїла тепер вшановують 8 листопада. Але про перенесення дати дня ДШВ не повідомлялося.

Відео дня

Українські десантники мають бордові берети, а їхнім девізом є: "Завжди перші!". Часто десантників називають єнотами - можливо тому, що ці тварини розумні, витривалі і діють вночі, як і десантники. Саме тому воїни ДШВ обрали для себе такий символ.

Чим займаються десантно-штурмові війська України

Десантно-штурмові війська займаються такими завданнями:

  • захоплення та утримання ключових об'єктів у тилу ворога під час парашутних операцій;
  • охоплення сил противника;
  • супровід наступальних операцій і швидке прикриття;
  • створення плацдарму в тилу противника;
  • штурм і захоплення будівель;
  • блокування та знищення ворожого десанту;
  • виконання спеціальних операцій, таких як звільнення заручників, усунення ворожих лідерів і т. п.;
  • диверсійні завдання;
  • і багато іншого.

Десантні частини мають високу мобільність і здатні швидко переміщатися, забезпечуючи гнучкість і оперативність в діях на театрі бойових дій.

День ДШВ 2023 - привітання та картинки

Шановні десантники, вітаємо вас з вашим святом! Ви - еліта ЗСУ та гордість України. Ви завжди там, де найважче. Нехай ваші побратими будуть для вас надійною опорою, а підтримка близьких надихає вас. Слава Україні! Слава героям!

***

Вітаємо всіх десантників України з військовим святом. Нехай архангел Михаїл захищає вас з небес і проводить через важкі бої. Схиляємося перед вами за ваші подвиги. Ви - завжди перші!

***

З Днем десантних військ України. Український десант - наша гордість. Це сміливі і грізні бійці, які вселяють жах у ворога. Ми точно знаємо, що Україна переможе і всі ви повернетеся до люблячих сімей. Вічна слава і вічна пам'ять десантникам, які віддали життя за Батьківщину.

***

Вітаємо всіх бордових беретів - хоробрих українських десантників. У цей святковий день бажаємо вам та вашим родинам міцного здоров'я, благополуччя, добробуту та мирного неба над головою. Нехай в кожному бою вас охороняє небесний покровитель Михайло. Ми пишаємося вами.

***

Вітаємо вас, всіх українських десантників, з професійним святом - Днем десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Дорогі воїни, бажаємо вам міцного здоров'я, успіху в службі, перемог і Божого заступництва, а вашим родинам - миру і благополуччя!

З Днем десантно-штурмових військ 2023: 21 листопада вітаємо десантників
З Днем десантно-штурмових військ 2023: 21 листопада вітаємо десантників
З Днем десантно-штурмових військ 2023: 21 листопада вітаємо десантників
З Днем десантно-штурмових військ 2023: 21 листопада вітаємо десантників
З Днем десантно-штурмових військ 2023: 21 листопада вітаємо десантників
З Днем десантно-штурмових військ 2023: 21 листопада вітаємо десантників

Вас також можуть зацікавити новини: