У цей день прийнято надавати мамам усілякі знаки уваги \ УНІАН

Головний подарунок на День Матері для всіх мам це, звичайно, увага. У це свято не прийнято дарувати цінні подарунки, однак символічні, або зроблені власними руками, порадують мам. Також важливо, надати підтримку мамі і показати, яка вона дорога для вас.

Коли День Матері в Україні:

В Україні День матері припадає на другу неділю травня, тому фіксованої дати свято не має. Це закріплено указом президента України № 489/99 від 10 травня 1999 року. У 2020 році свято відзначають 10 травня.

Історія свята:

Традиція святкувати День матері пішла з США. У 1907 році Анна Джарвіс, щоб віддати данину пам'яті своїй матері, виступила з пропозицією заснувати таку дату. Її підтримала влада, а згодом до ініціативи приєдналися й інші країни.

Що прийнято робити в День Матері:

У цей день прийнято вітати матерів, віддавати належне материнській праці. Також прийнято виражати подяку за те, що мама подарувала життя і виховала. Традиційно у День Матері в багатьох країнах мамам дарують подарунки, листівки та квіти. Якщо ви живете окремо від мами, то можна відвідати її, або хоча б зателефонувати і привітати з її днем.

День Матері - кратинки:

/lux.fm
/lux.fm