День сусідів в Україні / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Щороку в середині травня українці відзначають незвичайне свято День сусіда. На офіційному рівні дата поки що відзначається лише в Києві, але й жителі інших регіонів можуть приєднатися.

У сучасному світі сусіди мало спілкуються між собою і часто навіть не знають імен один одного. Сьогоднішнє свято закликає людей згуртуватися, що для українців зараз особливо важливо. У День сусідів заведено влаштовувати сусідські вечірки, ходити в гості з частуванням або щонайменше привітати сусіда і побажати йому гарного дня.

За традицією свято відзначають у третю суботу травня. 18 травня - ось коли День сусіда настане у 2024 році.

Відео дня

День сусідів 2024 - історія свята

День сусіда був започаткований у Києві 2018 року за рішенням Київради. Мета свята - заклик до встановлення добросусідських відносин і толерантного спілкування з тими, хто живе поруч.

Існує також Європейський день сусіда, який відзначають в останню п'ятницю травня (цього року - 31 числа). Свято придумали у Франції, коли один парижанин захотів подолати роз'єднаність між сусідами. Він допоміг знайти роботу безробітним, друзів - самотнім сусідам, нянь - батькам. Поступово свято стали відзначати по всій Європі.

Привітання з Днем сусіда

Зі святом вас, сусіди! Живімо дружно, не знаймо конфліктів і не соромимося заходити в гості один до одного.

***

Вітаю з Днем сусідів! Бажаю жити дружно, щасливо і в достатку в мирній Україні!

***

З Днем сусідів! Нехай ніколи не буде між сусідами сварок і недомовленостей. Нехай буде взаємодопомога і повага один до одного, а всі сім'ї будуть щасливі!

День сусідів картинки / картинка УНІАН
З Днем сусіда / картинка УНІАН
З Днем сусідів картинки / картинка УНІАН
День сусіда 2024 / картинка УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини: