День територіальної оборони 2023 / facebook.com/kyivcity.gov.ua

У День територіальної оборони подякуйте воїнам сил ТРО за службу та побажайте перемоги, миру і якнайшвидшого повернення додому.

Територіальна оборона України - її значення під час війни

ТРО - це абревіатура, яка розшифровується як "Територіальна оборона". Ці підрозділи були створені, щоб захищати від ворогів певні території країни. З 1 січня 2022 року сили ТРО стали окремим родом військ ЗСУ. 

Внесок сил ТРО в обороноздатність країни під час війни з Росією складно переоцінити - з моменту вторгнення Росії в Україну бійці цих підрозділів показали, що захищатимуть кожен куточок своєї країни, чи то мегаполіс, чи то маленьке село. При цьому багато хто з них ще вчора були людьми мирних професій, і завдяки багато в чому їхній готовності в будь-яку хвилину йти в бій і обстоювати свою територію, ворога було зупинено. За словами головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, українська ТРО зараз - це страшний сон для ворога.

Відео дня

День територіальної оборони України - відносно молоде свято. У 2020 році його заснував президент України Володимир Зеленський. В указі президента про запровадження в Україні Дня територіальної оборони йдеться:

З огляду на важливість територіальної оборони в забезпеченні обороноздатності та територіальної цілісності України, роль складових сектору безпеки і оборони та інших суб'єктів, які залучаються до виконання завдань територіальної оборони, а також з метою подальшого розвитку сучасних військових традицій постановляю встановити в Україні День територіальної оборони України.

Згідно з документом, День територіальної оборони відзначають щорічно в першу неділю жовтня. У 2023 році День ТРО випадає на 1 жовтня і збігається з Днем захисника і захисниць України та святом Покрови.

Привітання з Днем територіальної оборони

Територіальна оборона Києва / facebook.com/kyivcity.gov.ua

Щиро вітаю тебе з днем ТРО! Перемоги всім нам. Ви наша гордість, наші славні, рідні захисники!

***

Вітаю! Бойового натхнення, перемоги на всіх життєвих фронтах, Божого захисту!

***

Здоров'я, щастя, успіхів! І перемоги нам усім! Віримо у Вас, віримо в ЗСУ і віримо в перемогу! Молимося і будемо молитися за Вас і за всіх, хто з Вами! Повертайтеся живими, здоровими і з перемогою! Слава Україні!

***

Прийміть найщиріші вітання! Нехай біда минає стороною, а поруч будуть надійні друзі завжди і нехай наші вороги зникнуть як роса на сонці! Міцного здоров'я та перемог!

***

Чудового військового, чудову людину вітаю з Днем ТРО. Бажаю бути міцним духом і добрим душею, бажаю відмінного здоров'я і бравої удачі, бажаю залишатися завжди щасливою людиною і успішно втілювати свої мрії в реальність.

***

З днем ТРО! Ти маєш неперевершене вміння долати темряву і знаходити світло, там де його вже не видно, і щиро ділишся ним з кожним! Нехай довгоочікувана Перемога розвеселить твою душу, запалить іскру в очах, а в серці запанує спокій! Ми тебе любимо!

***

День територіальної оборони України / листівки УНІАН

***

День ТРО / листівки УНІАН

***

Привітання з Днем територіальної оборони / листівки УНІАН

Раніше ми розповідали, коли будуть свята і вихідні в жовтні 2023 - календар по днях.  

Вас також можуть зацікавити новини: