Італійська паска панеттоне - це незвичайний формат звичної паски.
Панеттоне - це традиційний італійський великодній десерт, який готують з часів Стародавнього Риму. Завдяки ніжній структурі тіста він став відомим у всьому світі. Процес приготування панеттоне досить трудомісткий, але результат вас порадує. Зберігається це паска в пергаменті при кімнатній температурі 5 днів.
Читайте такожКрасиві крашанки на Великдень: прості й оригінальні способи фарбування яєць
Додати в тісто родзинки і цукати. Замісити руками. Глибоку миску змастити розтопленими вершковим маслом, викласти в неї тісто і накрити рушником. Залишити в теплому місці на 2 години. Потім тісто викласти в змащені маслом форми для запікання, знову накрити рушником і залишити ще на годину для піднімання.
Духовку розігріти до 180 градусів. Гострим ножем зробити на поверхні тіста невеликий хрестоподібний надріз. Випікати 50 хвилин при 180 градусах. Готовність паски можна перевірити шпажкою - вона повинна залишитися сухою після протикання тіста. Після випічки панеттоне можна прикрасити пудрою, великодньою глазур'ю або розтопленим шоколадом.
Вам також може бути цікаво: