Яке свято 5 травня / depositphotos.com

5 травня у світі відзначають Міжнародний день акушерки. УНІАН розповідає про його історію та що побажати медикам у їхнє професійне свято.  

Раніше ми розповідали, які сприятливі дати для весілля 2023 і коли краще одружуватися.

Міжнародний день акушерки-історія 

Слово "акушерка" в перекладі з французької "accoucher" означає "допомагати при пологах". Тобто, медсестра-акушерка - це середній медичний персонал, який бере аналізи, приймає пологи і асистує лікарю, а також доглядає за породіллями. Ідея створення окремого свята з'явилася в 1987 році на конференції Міжнародної асоціації акушерок в Нідерландах. І через п'ять років, з 1992-го, в світі почали відзначати Міжнародний день акушерки - International Day of the Midwife. 

Відео дня

З днем акушерки - привітання і красиві листівки

Вітаю з Міжнародним днем акушерки! Від щирого серця хочу побажати величезних сил і чудової майстерності, щоб допомогти з'явитися на світ ще багатьом чудовим крихіткам. Нехай крик кожного новонародженого пробуджує у Вас добру надію і велику радість, нехай Вас люблять і цінують на роботі, вдома і в кожній родині!

***

Лелеки наших діточок

Прямо в руки вам вручають.

Видно, дуже птахи ці

Вірять вам і  поважають.

Ми від них не відстаємо,

Акушеркам гімн співаємо:

Щастя вам і процвітання,

Миру, добробуту бажаємо!

***

Привітання зі святом / canva.com

Справжня повага людині, яка щодня допомагає народжуватися крихітному щастю! Вітаю з Міжнародним днем акушерки і від душі бажаю здоров'я, терпіння, енергії, сил і невтомного вміння в допомозі малюкам знаходити шлях до життя! Бажаю благополуччя і успіхів у роботі, а також миру за вікном і достатку в особистих планах.

***

За Вашу допомогу при появі на світ карапузів Вам невпинно дякують батьки, тож нехай в День акушерки всі почуті побажання збудуться!  Здоров’я Вам, щастя та довгих років у цій героїчній професії!

***

Міжнародний день акушерки 2023 / canva.com

Прийміть привітання з Вашим професійним святом! Кожен день Ви робите справжнє диво, Ви допомагаєте з'явитися на світ новому життю. Нехай доброта Ваших рук передається кожному немовляті, якому Ви допомагаєте.  Успіху Вам у всьому! З Міжнародним днем акушерки!

***

Завдяки вашим умілим і добрим рукам, жінки стають мамами і на світ з’являються малята. Сьогодні чудове свято - Міжнародний день акушерки. Дякуємо Вам за те, що кожен день ви дбайливо тримаєте на руках нове життя! Нехай робота буде Вам тільки в радість, а життя сповнене щастя і достатку!

***

День акушерки-привітання та листівки / canva.com

Вітаю з Міжнародним днем акушерки! Бажаю відчувати велику радість і гордість кожен раз, коли з твоєю допомогою на світ з'являється малюк, бажаю відчувати велике щастя і натхнення кожен раз, коли ти закриваєш і відкриваєш очі. Здоров'я, міцних сил, удачі і блискучої акушерської майстерності.

Вас також можуть зацікавити новини: