Яке сьогодні свято 13 лютого / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Православна церква України 13 лютого за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Мартініана відлюдника і преподобної Діви Світлани. Святого Мартіна в народі шанують як захисника від спокус і гріхів, а саме свято 13 лютого вважається вдалим для позбавлення від шкідливих звичок.

Це народне свято наші предки присвячували поминанню покійних: ходили на цвинтар, прибирали могили і ставили в церкві свічку за упокій душі близької. У цей день люди намагалися здійснювати добрі вчинки і піклуватися про родичів загиблих, тому що вірили: померлі спостерігають за ними з небес.

Народне свято 13 лютого - хороший день для подружніх пар. Чоловікові і дружині по можливості варто провести цей день разом і зайнятися спільною справою. Тоді у них протягом усього року будуть теплі стосунки.

Відео дня

За старим стилем свято сьогодні присвячене святому Микиті, затворнику Києво-Печерської Лаври. Його вважали захисником від блискавки і пожежі. Його ікону вішали в будинку, щоб він не згорів.

Загалом 13 лютого вважається небезпечним днем. Значно підвищується ймовірність сварок і конфліктів, а люди стають більш образливими.

13 лютого - знак Зодіаку

Народжена сьогодні людина за знаком Зодіаку - Водолій. Іменинники цього дня за характером творчі, енергійні, артистичні. На будь-якій зустрічі вони - душа компанії. Мають гарне почуття гумору і розвинену ерудицію, через що з ними цікаво спілкуватися. Мають високу самооцінку і пишаються своїми досягненнями. Народжені 13 лютого люди пробують все підряд, але в разі невдачі швидко опускають руки.

13 лютого свято Україна / фото pixabay.com

Що не можна робити 13 лютого

Не варто вирішувати фінансові питання сьогодні, робити великі покупки і грошові вкладення. Також не можна брати кредит і гроші в борг.

Не варто сьогодні прясти, шити і ткати, інакше зір погіршиться.

У цей день дуже легко посваритися з близькими, тому не варто сперечатися навіть через дрібниці. Не згадуйте давні образи і не звинувачуйте рідних.

Не можна в цей день погано говорити про померлих близьких.

Прикмети погоди 13 лютого

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Ясна ніч віщує сонячну погоду.
  • Якщо різко похолодало, то до кінця лютого ще не раз будуть морози.
  • Птахи риються в землі - до дощу або мокрого снігу.
  • Вдень навколо сонця видно кола - до хорошого врожаю в цьому році.
  • Якщо сніг повністю розтанув, то буде рання весна.
  • День похмурий і вологий - березень таким же буде.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Вас також можуть зацікавити новини: