Яке сьогодні свято 19 червня / фото ua.depositphotos.com

Православна церква сьогодні вшановує пам'ять преподобного Іларіона Нового. Цей святий відомий своїми цілительськими навичками і заступництвом рибалок. Тому це народне свято здавна вважається вдалим для рибної ловлі. 

У наших предків народне свято 19 червня було відоме як Іларіон пропольник, оскільки було прийнято полоти бур'яни. Вірили, що якщо сьогодні вирубати лабузиння з коренем, то повторно воно на тому ж місці більше ніколи не виросте. Особливо вдалою прополка вважалася в тому випадку, якщо випадала на молодик, як в 2023 році.

Окрім боротьби з бур'янами в Ілларіонів день також сіяли гречку, льон і кавуни. Працювати на городі починали рано вранці, поки сонце не почало припікати. Вважалося, що якщо сьогодні працювати з самого ранку, то святий Іларіон винагородить за працьовитість і пошле хороший урожай.

Відео дня

Народжені 19 червня люди товариські і чуйні, завжди готові прийти на допомогу. Іноді вони стають докучливими і лізуть до близьких з непрошеними порадами, щиро намагаючись допомогти. Сім'я для них - це головна цінність в житті. Близьким людям вони готові прощати навіть серйозні недоліки.

Що не можна робити 19 червня

У свято 19 червня поганою прикметою вважається лінуватися.

Категорично заборонено жорстоко поводитися з бездомними тваринами, кричати на них, лякати і проганяти, якщо вони не проявляють агресію.

Не варто скупитися сьогодні, особливо якщо у вас просять те, що вам вже не потрібно.

Залишки їжі і шкірок овочів сьогодні не варто викидати в смітник. Віддайте їх бездомним тваринам, згодуйте худобі або внесіть на город як добриво.

Прикмети погоди 19 червня

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Ясний і жаркий день сьогодні віщує хороший урожай зерна.
  • Якщо серед дня квітки закрилися, то скоро піде дощ.
  • Сильний вітер дме - до хорошого врожаю соняшнику.
  • Якщо різко похолодало, то скоро так само різко потеплішає.
  • Коники голосно скрекочуть - на гарну погоду.
  • Вранці чути грім - до вечора можлива злива.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Вас також можуть зацікавити новини: